Politiet har pågrepet nok en person etter at en 22-årig mann ble skutt i parkeringshuset ved Oslo Konserthus i Munkedamsveien natt til lørdag.

Det opplyser politiadvokat Christian Hatlo i en tekstmelding til Avisa Oslo torsdag ettermiddag.

– Kan ikke kommentere ytterligere nå, skriver han.

I likhet med de to mennene som allerede er pågrepet, er også den tredje personen siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Uklart om fengsling

En 23 år gammel mann ble mandag varetektsfengslet i forbindelse med saken. Den andre siktede ble tirsdag løslatt etter avhør, men har fremdeles status som siktet.

Begge nekter straffskyld.

– Min klient og den skadde er i samme omgangskrets, men de har ingenting uoppgjort, sa advokat Omar Tashakori, forsvarer for 23-åringen, i forbindelse med fengslingsmøtet mandag.

Det er uklart hvor den siste personen stiller seg til spørsmålet om straffskyld, eller om vedkommende vil bli fremstilt for fengsling.

Kjente for politiet

Politiet har foreløpig vært tilbakeholdne med å kommentere hva de mener skal være bakgrunnen for at 22-åringen ble skutt.

Både han og den siktede 23-åringen er imidlertid godt kjente for politiet fra tidligere.

Som Avisa Oslo omtalte onsdag, er fornærmede straffedømt syv ganger tidligere – blant annet for besittelse av ladd våpen på offentlig sted.

Den siktede 23-åringen er blant annet dømt for flere ran, bilbrukstyveri og narkotikalovbrudd.