Flere er allerede godt kjent med Wolt som er kjent for å levere restaurantretter hjem til folk på døra.

Selskapet, som ble startet i Tronheim for tre år siden har i dag omtrent 2000 budpartnere og 400.000 brukere i Norge. De leverer fra 1000 butikker og restauranter i sju norske byer, opplyser de i en pressemelding.

Nå lanserer de altså sin egen dagligvarekjede Wolt Market. Målet er ifølge selskapet «å levere daglighandelen hjem på døra på rundt 30 minutter».

– Folk ønsker rask levering. Målet vårt er å levere når det passer kunden, heller enn at kunden må tilpasse dagen sin etter leveringen. Wolt Market er vår største og viktigste satsing på varehandel noensinne, og vi gleder oss til å prøve ut konseptet, sier daglig leder Elisabeth Stenersen i Wolt i Norge.

Nærbutikk

Selskapet skriver at Wolt Market skal tilby rundt 2000 produkter og ha det samme utvalget som i en vanlig nærbutikk, «alt fra fersk frukt og grønt til husholdningsvarer og personlig pleie».

Den første Wolt Market-butikken vil lanseres sentralt i Oslo tidlig neste år.

Dermed følger de Foodora, som åpnet sin andre butikk tidligere i år:

Fortsetter Joker-samarbeid

Joker begynte tidligere i år å levere varer gjennom selskapet. Stenersen forteller at Wolt ønsker å utvide samarbeidet med Joker og andre butikker.

Dagligvarebutikken vil bli en avgrenset virksomhet av selskapet, som nå ser seg om etter en Norges-sjef for det nye konseptet. Rekrutteringen av øvrige ansatte er også nylig satt i gang.

Selskapet poengterer at Wolt Market kommer til å tilby arbeidsvilkår «i tråd med gjeldende avtaleverk».