Like før klokken 16.30 onsdag ettermiddag fikk politiet melding om at minst en person var utsatt for en voldshendelse på Grønland. Politiet rykket ut med store styrker til området Helga Helgesens plass. Der ble det funnet en person i 20-årene med stikk- og slagskader.

Mannen fikk behandling på stedet og ble sendt til sykehus med det som betegnes som alvorlige skader.

Etterforskes som drapsforsøk

Fungerende seksjonsleder ved drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, Ingebjørg Hansen, sier til Avisa Oslo at de nå etterforsker saken som et drapsforsøk.

– Vi jobber ennå med åstedsvitner, innhenting av videoovervåking og avhør. Vi har to fornærmede der den ene ble sendt til sykehus med det som ble betegnet som alvorlige skader. Den andre fornærmede er ikke skadet, sier hun.

Hansen forteller at etterforskerne nå jobber med å identifisere det som antas å ha vært to gjerningspersoner.

– Vi har konkrete personer vi jobber opp mot.

Hun oppfordrer personer som har vært til stede og har hatt noe med gjerning å gjøre til å melde seg for politiet.

Ikke avhørt

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand sa onsdag ettermiddag at politiet hadde flere hypoteser om bakgrunnen for hendelsen og at en av disse er at de involverte har en form for kjennskap til hverandre.

Ingebjørg Hansen sier at politiet ikke mener det grunn til bekymring for andre.

De involverte skal alle være i 20-årene. Mannen i starten av 20-årene som onsdag ble kjørt til sykehuset har ikke blitt avhørt.

– Vi har gjort korte avhør med den fornærmede som ikke ble skadet, men har ikke avhørt personen som ble sendt til sykehus. Vi håper å få gjennomført et avhør i dag, sier hun torsdag formiddag.

Torsdag formiddag var ingen pågrepet etter hendelsen og det er ikke funnet noe våpen etter hendelsen.