Den 30 år gamle mannen ble pågrepet søndag og fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag.

Av rettens kjennelse fremkommer det at han er siktet for forsøk på kroppskrenkelse og kroppsskade, etter det som er beskrevet som en volds- og trusselsituasjon på Galgeberg forrige tirsdag.

Ifølge siktelsen skal 30-åringen ha truet med våpen.

Mistenker tre gjerningspersoner

Politiet fikk rettens medhold i å fengsle ham i fire uker med brev- og besøksforbud, der to av ukene i tillegg er i full isolasjon. Begrunnelsen er faren for bevisforspillelse dersom mannen løslates.

«Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på at etterforskningen befinner seg i en innledende fase, og at det av påtegningen fremgår at det fremdeles er vitner, adresser og gjenstander tilhørende saken som politiet ikke har fått undersøkt», står det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Videre skal videoovervåking fra området vise at det skal ha vært tre gjerningspersoner til stede. Flere av dem er ikke identifiserte.

30-åringen må for øvrig møte som tiltalt i en annen rettssak førstkommende torsdag, tiltalt for blant annet kroppskrenkelse og våpenbesittelse i det offentlige rom.

Pubgjest slått i hodet

Politiet rykket ut med tunge ressurser til Galgeberg forrige tirsdag, etter melding om at en person var utsatt for trusler – muligens med skytevåpen.

Fornærmede løp inn på puben Galgeberg Corner i St. Halvards gate, der pubgjest Per Arne til slutt grep inn.

– Jeg satt utenfor og var ferdig med ølen min for i dag og skulle bare ta en røyk før jeg gikk hjem. Da kom det en person løpende fra Dalehaugen og inn hit, med flere etter seg. Jeg hørte at det raslet i knuste glass, fortalte Per Arne til Avisa Oslo etter opptrinnet.

Han ble selv slått i hodet i tumultene som oppsto.

– Bartenderen var alene her inne. Jeg ville forsvare henne, forklarte han i ettertid.

Viste til avisartikkel

Gjerningspersonene løp deretter fra stedet. Samme kveld satte politiet blant annet inn helikopter og hundepatruljer i søket etter dem, men uten hell.

Advokatfullmektig Maria Bader møtte som forsvarer i tirsdagens fengslingsmøte. Det har ikke foreløpig ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra henne.

Ifølge fengslingskjennelsen fremkommer det imidlertid at hun mener at det ikke er skjellig grunn til mistanke for siktelsen for forsøk på kroppsskade.

I retten viste hun til en artikkel i Dagbladet etter episoden på Galgeberg, der det fremgår at ingen av vitnene avisen var i kontakt, verken hadde sett eller hørt noen skytevåpen.