I helgen braker det løs på Grünerløkka. Fredag og lørdag inviterer arrangørene av Hardstyle DNA-festivalen til «Norway’s biggest outdoor festival for the harder styles of music.» De lover 20 timer med «the best sound systems and the most insane outdoor stage Norway has ever seen.»

Mange gleder seg sikkert, men ikke alle. I hvert fall ikke de som bor i det idylliske området rundt Nedre Foss på Grünerløkka.

Spørsmålet Høyre og alle i nabolaget stiller seg er; hvordan havnet denne festivalen akkurat her?

Les også

Umulig å ikke bli forstyrret, selv med lukka vinduer

Den som søker først som får plassen

I dag er byrådets retningslinjer for utleie av byens konsert- og festivalområder at det er den som søker først som får plassen. Fem år etter at byrådet lanserte sin arrangementsstrategi sidestiller Oslo kommune fremdeles en hardstyle-festival som går over to dager, med en to-timers konsert med en visesanger.

Det vitner om svært manglende forståelse for de ulike konsertstedenes egenart og egnethet, og forakt for folk som bor i nabolaget.

Arrangøren kan ikke klandres. De har i prosessen med å finne et sted i Oslo å avholde festivalen vært åpne på hva de holder på med, og at de kommer til å spille høyt. De som etter Høyres mening må klandres er AP-byrådet, som har latt arrangøren avholde festivalen på Nedre Foss Park, rett ved mathallen, boliger og med ærverdige Nedre Foss Gård som nærmeste nabo.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Les også

Stanken av døden på Oslo S

Festival av denne typen aldri skulle blitt tildelt Nedre Foss

Høyre mener kommunen har gjort en saksbehandlingsfeil, fordi mye tyder på at en festival av denne typen aldri skulle blitt tildelt Nedre Foss som festivalarena. Når det allikevel har skjedd, og hele nabolaget reiser seg i protest, opplever vi et akutt tilfelle av kollektiv ansvarsfraskrivelse fra AP-byrådet.

Verken helsebyråden fra Arbeiderpartiet, miljøbyråden fra MDG, eller kulturbyråden fra SV hadde fått med seg hva slags arrangement de hadde gitt grønt lys. Når de først ble gjort oppmerksomme på det gjennom media, naboprotester og fordi Høyre har tatt det opp i bystyret valgte de å skylde på etatene, altså på kommunens egne ansatte. Det er ikke å ta ansvar.

Høyre ønsker at det skal være liv i parkene, og ønsker konserter og festivaler velkommen. Vi elsker Oslo som musikkby, og vi heier på alle arrangører, grundere og festivaler som skaper et fantastisk kulturtilbud i Oslo.

I motsetning til dagens byråd mener vi kommunen bør forskjellsbehandle de som ønsker å leie byens friområder på en positiv måte. Dagens regelverk må derfor endres. Nå er Høyre bekymret for at støyen fra og rundt denne festivalen kan gjøre det vanskeligere å arrangere andre konserter og festivaler i Oslo fremover.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Hva skal vi gjøre med dem som ikke stiller til dugnad?

Les også

Mener kommunen at butikken er blitt for populær, og forstyrrer bylivet?

Les også

«Fy faen, jævla svart...», utbrøt hun på T-banen. Så stoppet hun tvert