Gå til sidens hovedinnhold

Vitne fikk kule gjennom frontruten

Deler av selve drapshandlingen er også sikret på video. – Noe av materialet viser sentrale deler av hendelsen, sier polititopp Grete Lien Metlid.

(Nettavisen): Mandag kveld ble en 39 år gammel mann skutt og drept midt i Oslo sentrum. Politiet opplyste at det skal være en relasjon mellom avdøde og den 41 år gamle drapssiktede mannen.

Politiet har fått inn en rekke videoer og bilder i saken, i tillegg er det avhørt en rekke vitner på stedet. Ett av vitnene til hendelsen, eieren av bilen det ble skutt mot, er avhørt av politiet og kan være sentral med tanke på viktige bakgrunnsopplysninger.

– Vi har avhørt ham, ja. Men jeg ønsker ikke å gå i detalj om hva han har forklart og hvilken relasjon han har til de involverte i saken. Det er viktig for oss å forsikre at alle vitner blir grundig avhørt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Nettavisen.

Hun er leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt.

Kan ha sikret video av drapet

Avisa Oslo kjenner identiteten til vitnet, men det har ikke lykkes å komme i kontakt med ham.

Metlid forteller også at politiet har fått inn en rekke videoer og bilder fra publikum.

– Vi har vært i kontakt med mange som har vært i området. Vi har får tilsendt flere bilder og videoer som vi skal gjennomgå grundig. Dette blir en viktig del av etterforskningen. Noe av videomaterialet viser sentrale deler av hendelsen og innholdet der skal sammenholdes med vitneforklaringer og det siktede sier i avhør.

– Er det noen videoer som viser selve drapshandlingen?

– Det vil jeg ikke kommentere.

Til TV 2 letter politilederen mer på sløret og bekrefter at de har deler av selve drapet på video.

– Vi har fått tilsendt en god del videoer og bilder, og det er vi fornøyde og takknemlige for. Det gjør at vi har sentrale deler av drapet på video. Men jeg vil ikke gå i detalj på nøyaktig hva vi har og ikke har. Men vi har altså fått bilder og videoer som er sentrale i saken.

Den drapssiktede og drepte er begge kjenninger av politiet. I april 2018 ble de også pågrepet for en rekke tyverier. Det kom dom i saken i september samme år. Det var VG som først omtalte dommen.

41-åringen ble dømt til fengsel i to år og fire måneder, mens den nå drepte 39-åringen ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder.

I tillegg til tyveriene ble de to mennene dømt for flere mindre forhold.

Politiet jobber på spreng med drapssaken. I løpet av dagen blir det gjennomført obduksjon av avdøde, det blir oppfølging av ransakinger og innhenting av annet etterforskningsmateriale.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten blir trolig klart i 14-15-tiden, sier Metlid.

Vil ha legeundersøkelse

Stjerneadvokaten Mette Yvonne Larsen er oppnevnt forsvarer for den drapssiktede mannen. Hun sa til Nettavisen mandag kveld at han selv ringte politiet etter skytingen og at han sånn sett knytter seg til handlingen.

Men det er ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Det tas sikte på å få til avhør i løpet av dagen med oppstart i formiddag, men det blir ikke tid til fremstilling for varetektsfengsling, sier Larsen til Nettavisen.

– Blant det vi ønsker å få gjort i dag er å få siktede fremstilt for lege. Dette er basert på en vurdering etter å ha snakket med ham selv og gjort en vurdering av tilstanden hans.

Det er ikke uvanlig at personer som er siktet i alvorlige saker blir vurdert av lege.

De pårørende i saken blir fulgt opp av en egen pårørendekontakt i politiet.

Kommentarer til denne saken