Annonsørinnhold fra Semper Digital AS

Hva er dette?

Nå blir alt dyrere - her er noen smarte måter å spare penger på

Det går ikke en dag uten at du leser om høyere renter, dyrere strøm, dyr bensin, dyrere matvarer eller prisøkninger på andre ting du er avhengig av i hverdagen. Alt blir dyrere, virker det som. Det er da man ved enkle og smarte valg kan få ned kostnadene sine. Her er noen tips fra oss.

Annonsørinnhold fra Semper Digital AS

Dyrere strøm i hele landet

Du leser garantert om prisrekorder i sør, prisrekorder i nord og generelt mye høyere pris hvor enn du bor i landet. Norge er delt i strømsoner, og selv om vi kan sende strøm over lange avstander, så er det rett og slett svinn underveis, og derfor varierer strømprisen etter hvor du bor. I tillegg sender vi strøm ut av landet (og importerer om vi må).

Alt dette har gjort at mange vil kjøpe strømmen og prisene går opp. Veldig mye opp. I det hele tatt varierer de så mye at det er omtrent umulig å følge med på hva som lønner seg.

Med tjenester som Strøm24.no får du grei oversikt og kan velge strømavtaler som passer deg og din lommebok. Det er ikke sikkert strømkostnadene dine blir som før, men du er i hvert fall sikret at de blir så lave som mulig. Billig strøm = Penger spart = penger tjent.

Betaler du for mye for mobilbruken din?

Mobiltelefonen startet som et samtaleredskap, og mange følte kanskje revolusjonen da vi plutselig kunne begynne å sende SMS til hverandre. I dag er mobiltelefonen så mye mer og brukes for å betale regninger, sende penger, kjøpe billetter eller komme seg inn i nettbanken.

Der taletid kostet penger før, er det nå kanskje databruken som er dyrest. Og utviklingen går dit at data blir stadig billigere, men det varierer veldig mellom ulike operatører og abonnementer. Noen kjøper abonnementer til en telefon de allerede har, andre kjøper telefon og abonnement samtidig. Operatørene vil jo ha deg lengst mulig som kunde, og bruker både bindingstid (straff) og lavere priser (belønning) for å holde på deg som kunde.

Det viktigste for deg som kunde er at du får det rimeligste mobilabonnementet for deg og dine behov.

I tillegg kan de inkludere en rekke forsikringer og bytteordninger som du kanskje trenger eller kanskje ikke trenger. I det hele tatt er kreativiteten stor, og det er vrient å følge med på om du får akkurat det du trenger og ikke mer, til en pris som lommeboka di setter pris på. En tjeneste som mobil24.no gir deg oversikten på en kjapp og enkel måte, og her finner du enkelt det abonnementet som passer deg.

Bensin til bilen koster, men det er penger å spare her også

Det er en rekke måter å spare på bensinregningen, selv om det å la bilen trille i nedoverbakkene ikke er en av de anbefalte. En rekke kredittkort inkluderer ulike rabatter på drivstoff. Ulempen er selvsagt at mange av dem koster penger å ha gjennom en måneds- eller årsavgift.

Bensinstasjonkjedene har selvsagt også sine egne kortløsninger. Både CirkleK, Shell og YX har ulike kort som gir 30 øre eller mer i rabatt per liter. Et lite tips er å bli NAF-medlem og velge deres NAF Xtra VISA-kort.

I tillegg til 65 øre i rabatt på drivstoff på CirkleK-stasjoner, får du også rabatt på handel inne på stasjonen og på ulike dagligvarekjeder. Det er også selvsagt rabattordninger knyttet til lading av el-bil.

Beste-kredittkort.no lar deg finne det beste kredittkortet for dine handelsbehov.

Du kan også heller velge å knytte medlemskapet til CirkleK sitt CirkleK Extra, som er deres medlemsklubb. Poenget med NAF-medlemskapet er at det gir en rekke andre fordeler du ofte trenger når du har bil, som veihjelp. Rabattene er pur bonus som kommer godt med.

Har du egentlig sjekket om du har beste boliglån?

Med en boligrente som settes opp ofte og i ulike intervaller, er det vanskelig å følge godt med på om akkurat ditt boliglån har best rente.

Med boligrenter langt under 2% var det få som hadde dårlig rente eller kunne spare spesielt mye. Når boligrenten nå stiger til både 3% og kanskje 4%, er det grunn til å tro at det vil være større forskjeller mellom bankene. Kanskje har din bank sett sitt snitt til å øke rentene litt mer enn andre, kanskje er de litt kjappere på avtrekkeren?

Du kan selvsagt shoppe rundt og hente inn tilbud, men en enkel måte å få oversikt på er en titt på Renteradar sine nettsider

Gjør det, bli litt klokere og kanskje oppdager du at det er store forskjeller mellom hva du har og hva du kan få.

Renteeksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237 

Del artikkelen på Facebook