BYGGMAGASINET

Smartmaler Bygg med strålende suksess

Rama Feka kom til Norge som immigrant fra Kosovo i 2008. Nå driver han en av Oslos fremste malerbedrifter sammen med broren.

Gesture, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

Brødrene Feka kommer opprinnelig fra den lille landsbyen Karaqë i Nord-Kosovo, men det tok de ikke lang tid å tilpasse seg til storbylivet i Oslo.

De satt rett i gang med å jobbe som malere. Allerede fire år senere, i 2012, startet de sitt eget firma.

Grunnen til at de startet firmaet var enkel nok. De hadde allerede gode forhold til kunder de jobbet for som ansatte i et annet malerfirma.

– For eksempel fikk vi tilbud om å få arbeid fra entreprenører vi fortsatt samarbeider med hvis vi hadde vårt eget firma, forteller Rama om starten på Smartmaler Bygg i 2012.

Urban design, Window, Property, Building

ETTERSPURTE MALERE: Smartmaler Bygg ble startet av Fama Reka og broren i 2012. I dag teller staben 33 personer, og firmaet vokser stadig. Bakke er en av flere store entreprenører som bruker firmaet fast på sine prosjekter.

Vokser stadig

Selv med støtte fra gode samarbeidspartnere hadde ikke Smartmaler en pangstart, og det tok litt tid før bedriften virkelig skjøt fart.

– Vi jobba ikke så mye på den tiden, og det var bare meg og min bror. Rundt 2014 tok det seg opp, og vi begynte å ansette flere personer, sier Rama.

Siden det har det gått slag i slag. Enkeltmannsforetaket Smartmaler ble til Smartmaler Bygg AS i 2017, og i dag har de 33 ansatte basert i Oslo – og er på utkikk etter enda flere!

Rama forteller at de nå ser etter opptil ti erfarne malere for å fortsette å utvide bedriften. Selv om de vil ha inn flere ansatte betyr ikke det at de sier nei til mer arbeid!

– Firmaet vokser hver dag, og vi ønsker selvfølgelig nye, gode kunder som kan hjelpe oss med å vokse videre, forteller Rama.

Når man skal male mange leiligheter og bruke ti dager på hver etasje, må man bruke effektive maskiner for å kunne levere i tide.

Fama Reka

"

Effektive tjenester

Som malere har Smartmaler Bygg et stort fokus på effektivitet, og bruker maskiner til å sprøyte sparkel og maling. Det er helt nødvendig i arbeid innen næring, hvor det er høyt volum og høyt tempo i hverdagen.

– Vi er veldig effektive, spesielt på boliger som skal leveres i samme farge. Vi bruker effektive maskiner som sparkelsprøyter og malingssprøyter. Når man skal male mange leiligheter for Skanska og skal bruke ti dager på hver etasje, må man bruke maskiner for å levere i tide. Det blir vanskelig med håndarbeid, forklarer Rama Feka.

Brorparten av Smartmaler Byggs arbeid er i dag innen proff og næring, hvor de samarbeider tett med entreprenører som Skanska og Bakke AS. Selv om proffmarkedet står for mesteparten av arbeidet, tar de også på seg arbeid for privatpersoner.

– Vi jobber også litt for privatpersoner. Der har vi veldig gode referanser, og har 5 stjerner på MittAnbud.no, sier Rama stolt.

Smartmaler Bygg AS

  • Feka-brødrene immigrerte til Norge fra Kosovo i 2008 og begynte umiddelbart å arbeide som malere.

  • I 2012 startet de sitt eget firma på oppfordring fra lojale kunder. Enkeltmannsforetaket ble til aksjeselskap i 2017, og i dag har de over 30 ansatte.

  • Brødrene ser nå etter 5-10 nye ansatte. Ta kontakt med Rama Feka hvis du er en erfaren maler som er hyggelig og flink til å jobbe i samarbeid med andre!

  • Smartmaler Bygg AS bruker effektive maskiner som sparkelsprøyter og malingssprøyter for å få store næringsjobber gjort hurtig uten at det går ut over kvalitet.

  • I dag tjenestegjør de hele Oslo og omegn, og er villige til å strekke seg 60 kilometer ut for kunder.

Jobber i regjeringskvartalet

Rama regner med at de leverer rundt 100 ferdigmalte hus i året, bare for Bakke AS. Bare i den siste halvdelen av 2020 overleverte de 30 hus til Bakke AS på Mølleåsen i Moss og 28 rekkehus på Granåsen i Fetsund.

Bakke AS er svært godt fornøyd med samarbeidet de har hatt med Smartmaler Bygg i de ni årene siden de startet.

– Smartmaler har over flere år hatt ett godt samarbeid med Bakke AS, som setter overlevering av feilfrie boliger høyt. Da er man helt avhengig av et godt samarbeid med maleren. I 2020 overleverte Bakke 28 feilfrie boliger på Granåsen i Fetsund, hvor Smartmaler sto for malerarbeidet, sier de.

Smartmaler Bygg har nå begynt å ta del i et oppussingsprosjekt for Høyblokka i Oslos regjeringskvartal på vegne av Skanska.

– Det er en god reklame for firmaet vårt at vi jobber i regjeringskvartalet, sier Rama og smiler.

Kunden i sentrum

Kunden er alltid hovedfokuset for Smartmaler Bygg, uansett hvem det er og hvor stort prosjektet er. Kundetilfredshet er viktigere enn noe annet.

– Vi er veldig opptatt av at kunden skal bli fornøyd, vi er veldig opptatt av at jobben skal bli ferdig i tide, og vi kommuniserer hele prosessen til kunden, forteller Rama.

Han forteller videre at de jobber til kunden er 100% fornøyd, selv om det betyr at de må dra tilbake 10 ganger. Malerbransjen har hard konkurranse, og Rama sier at de gjerne legger inn ekstra arbeid for å forsvare bedriftens utmerkede rykte.

Smartmaler Bygg er basert i Oslo, men er villige til å strekke seg et godt stykke ut for kundene sine.

– Vi pleide å si Oslo og Akershus. Hele Viken blir litt mye, men vi kan strekke oss 50-60 kilometer ut fra Oslo, sier Rama.

De har jobbet i steder som Fetsund, Moss og Hønefoss, og reiser gjerne for rett kunde.

Kontakt

Adresse
Tvetenveien 32, 0666 Oslo

Telefon
400 89 707

E-post
rama@smartmalerbygg.no