BYGGMAGASINET

En vaskekte veteran

Etter en lang karriere i Forsvaret og politiet er Jan Einar Nicolaisen klar for å "arrestere" folk som bruker høytrykk på huset sitt. Med Fasadevask1 skal det nemlig vaskes på amerikansk vis! Med seg på laget har han blant andre Arne Ødegaard i Oslo & Viken Fasadevask.

Azure, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

Jan Einar Nicolaisen har lang fartstid i både Forsvaret og politiet, inkludert flere utenlandsoppdrag.

Nå ser pensjonisten frem til å satse på en karriere innen fasadevask, sammen med sin gode kollega Arne Ødegaard. Han er til daglig høytsvevende pilot i SAS, men benytter mye av fritiden i vaskesesongen til utvendig rengjøring av bygninger.

Begge gleder seg årets sesong og til nye jobber med den effektive vaskemetoden Softwash og produktet Viking F1. Erfaringer og tilbakemeldinger fra de siste års oppdrag har vært svært positive.

– Viking F1 er en særdeles effektiv kjemi, som dessuten er 100 % biologisk nedbrytbar og etterlater ingen giftstoffer i naturen. Erfaringene og tilbakemeldingene vi har fått gjorde at vi ønsket å ekspandere med denne unike vasketeknologien, forteller Jan Einar.

Alt fra vask av hytter til skoler, borettslag og næringsbygg er loggført på CV’en. I tillegg benytter flere malere nå tjenester fra Fasadevasken og Oslo & Viken Fasadevask.

Boats and boating--Equipment and supplies, High-visibility clothing, Workwear, Vehicle, Brickwork
Forehead, Nose, Smile, Cheek, Lip, Tooth, Jaw, Beard, Happy, Wrinkle

SUPERSÅPE: Jan Einar Nicolaisen fra Fasadevask1 kommer gjerne hjem til deg for å rengjøre huset utvendig. Ved bruk av supersåpen Viking F1 er jobben gjort på bare noen få timer.

IMPONERT: Arne Ødegaard i Oslo & Viken Fasadevask er en av samarbeidspartnerne til Fasadevask1. Han kaller Softwash og Viking F1 intet mindre enn en vaskerevolusjon.  

Amerikanske hemmeligheter

Produktet Viking F1 er utviklet i samarbeid med Norwegian Oilfield Supply i Sandnes. Resepten er hentet fra USA av gründer og samarbeidskollega Fred Thorkildsen i Orstad Gulv & Renhold.

Sammen med Fred Thorkildsen gjennomførte Nicolaisen kurs i Softwash i USA, hvor dette er den foretrukne måten å rengjøre bygninger på.

Her vaskes det ikke på gamlemåten med høytrykk, sterk såpe og store mengder vann. De legger på kjemiproduktet, og skyller skånsomt med lavt vanntrykk.

Resultatet er skinnende rent.

– Å vaske et hus med høytrykk, skrubbing og håndvask kan jo ta hele helgen, eller enda mer. Nå vasker vi en enebolig på bare noen timer. Mye av hemmeligheten ligger i superproduktet Viking F1 som vi har enerett på i Norge, forteller Jan Einar.

FØR OG ETTER: Med Softwash og Viking F1 er du garantert et resultat av reneste kvalitet.

– En vaskerevolusjon!

Sammen med Thorkildsen har Nicolaisen etab selskapet Fasadevask1 AS og knyttet til seg samarbeidspartnere over hele landet. Blant dem Arne Ødegaard, som driver Oslo & Viken Fasadevask AS.

– Flere er gamle venner. Alle våre samarbeidspartnere har gjennomgått grundig opplæring gjennom Fasadevask1. Arne ble så imponert etter å ha fått demonstrert Softwash at han bare måtte bli med i gjengen, forteller Jan Einar.

Det er fire år siden Nicolaisen startet med utvendig rengjøring på hobbybasis. Dette blir Arne sin andre sesong.

– Vi har lært oss håndverket og erfaringene er gode. Jeg vil kalle det en aldri så liten vaskerevolusjon, sier Arne.

Viking F1 sprayes på veggen. Det tar knekken på alle mikroorganismer som alger, mose og sopp. Så skylles det varsomt av med "soft" vanntrykk. Etter kort tid omdannes kjemien til saltvann, og skader ikke miljøet.

– Det er lett biologisk nedbrytbart, men likevel utrolig effektivt. Da blir det ingen skader på veggen, slik høytrykk kan forårsake når vannet presses inn bak kledning og vinduer.

Fasadevask1 AS

  • Fasadevask1 AS er spesialister på vask av bygningsfasader og uteområder som terrasser, belegningsstein og tak.
  • Etablert av Jan Einar Nicolaisen og Fred Thorkildsen i september 2020.
  • Metoden er basert på erfaringer utviklet i USA.
  • Metoden og det spesiallagde utstyret skader verken hus, blikk, maling eller kledning.
  • Vask av et hus koster fra kr. 5.000, avhengig av størrelse.
  • Fasadevask1 AS har samarbeidspartnere over store deler av landet, og har på kort tid blitt det største nettverket av fasadevaskere i landet.
Land vehicle, Compact van, Tire, Wheel, Car, Window, Plant
Automotive tire, Motor vehicle, Cloud, Sky, Wheel, Plant, Car, Van

Noe for eiendomsmeglere

Forskning fra USA viser at effekten ved bruk av Softwash holder fire til seks ganger lengre tid enn en tradisjonell vask.

Jan Einar og Arne tror det er et stort marked for å få vasket hus før visninger fremover.

– Det brukes mye penger på styling og blomster inne i huset, men det første man ser påvisning er jo fasaden. Et hus fullt av svartsopp, alger og møkk gir ikke et godt førsteinntrykk.

Jan Einar forteller at det koster fra 5000 kroner og oppover for å vaske en mindre bolig.

– Det er billigere enn en vanlig service på en privatbil, og det vil gi visningen et kjempeløft. Og det er vel liten tvil om hva som har størst verdi?

Han undertreker at slurv med utvendig renhold kan bli dyrt, i form av blant annet råteskader, muggdannelser og mosegrodde tak.

– Huset bør vaskes med jevnlige mellomrom, og ikke bare når det skal males. Du kan unngå dyrt vedlikehold ved å holde huset rent og pent til enhver tid.

Fra tråsykkel til Harley

Å vaske uten de rette kjemikaliene blir omtrent som å klippe gresset. Da vokser det raskt opp igjen så snart du slutter å klippe. Ved å ta livet av mikroorganismene tar det lengre tid før det vokser ut igjen.

– Da vi fikk innføring i teknikk, kjemi og prosess i USA var det som å gå fra tråsykkel til Harley Davidson. Metoden og det spesiallagde utstyret skader verken hus, blikk, maling eller kledning, sier Jan Einar.

Samarbeidspartnerne til Fasadevask1 er selvstendige, men får tilgang til kjemi, spesialutstyr og kompetanse gjennom dem. I tillegg har de mulighet til å gå sammen flere om større prosjekter.

– Vi har som krav at alle må være registrert i Renholdsregisteret hos Arbeidstilsynet på grunn av HMS-krav. Forsikringer må være på plass, samt arbeidskursing i høyden, understreker Jan Einar.

Vurderer du utvendig renhold denne sesongen, anbefaler han å ta kontakt med det samme.

– Vi har allerede mange oppdrag som skal utføres. Ved å utsette havner du lengre bak i køen. Vi gir uforpliktende pristilbud og har "100 % fornøyd"-garanti, forsikrer han.

Fasadevask1 har samarbeidspartnere over store deler av landet – oversikten finner du på www.fasadevask1.as

Kontakt

Fasadevasken AS
Jan Einar Nicolaisen
934 47 713
[email protected]
fasadevasken.no
facebook.com/fasadevasken

Oslo & Viken Fasadevask AS
Arne Ødegaard
986 30 053
[email protected]
ovfasadevask.com

Foto: Fasadevask1