BYGGMAGASINET

AVHENGIGHETSSKAPENDE MØbler:

– Det er nesten litt James Bond over det

Lite er morsommere enn spesiallagde møbler, mener Per Egil Bache-Wiig og Thomas Reitan. Bare vær obs på én ting – har du først fått smaken på det, vil du sannsynligvis ha mer!

Material property, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

«Fader, jeg blir jo avhengig av dette her».

Det er ikke bare-bare å ta turen til Per Egil Bache-Wiig og Thomas Reitan, skal vi tro enkelte av firmaets faste kunder.

Derfor kommer de to møbelsnekkermesterne med en vennlig "advarsel" til nye kunder.

– Når du først har begynt å kjøpe skreddersydde møbler og skjønner at du kan få det akkurat sånn du vil ha det, da er det vanskelig å gå tilbake til varehusets standardsortiment.

MESTERLIGE MØBLER: Kasper Sveen (f.v.), Thomas Reitan og Per Egil Bache-Wiig står klare til å spesialbygge hva du måtte ønske av møbler.

Skreddersøm i alle materialer

Garderobeskap, bokhyller, spisebord og TV-benker. I seg selv ikke oppsiktsvekkende, tenker du kanskje.

Men når du kan få det med både lys og annen elektronikk, eller i ulike materialkombinasjoner – da snakker vi skreddersøm på høyt nivå.

– Alt blir spesialbygd, hver eneste gang. Vi har ingen faste "kolleksjoner". Mulighetene er nærmest uendelige, forteller de to møbelsnekkermesterne.

I samarbeid med møbeltapetserere, glassmestere, malere, sveisere, elektrikere og andre relevante håndverkere er det nesten ikke grenser for hva gutta kan lage.

– Til oss kommer alt fra privatpersoner til interiørarkitekter. Vi jobber med mye mer enn bare treverk og elsker nye utfordringer, sier de entusiastisk.

Spisebord i eik og glass
Eikebord med dreide ben
Underlag til dusj i båt
Seksjon med innebygd heve/senke TV-skap
Interior design, Brown, Cabinetry, Property, Wood, Flooring, Shelving, Grey, Floor, Window
Sjakkbrett
Bord til båt
Bord til båt
Sofabord
Spisebord i eik med rubio overflate
Eikebord med lakkerte stålben
Seksjon med innebygd heve/senke barskap
Pølsevogn

Bache-Wiig & Reitan Møbelsnekkermesterbedrift AS

  • Etablert av møbelsnekkermesterne Per Egil Bache-Wiig og Thomas Reitan i 2003.
  • Begge har over 30 års erfaring i faget.
  • Firmaet har i dag tre ansatte.
  • Spesialist på skreddersøm av møbler og innredninger i ulike materialer.
  • Kundene er både privatpersoner og næringsliv.

Alt blir spesialbygd, hver eneste gang. Mulighetene er nærmest uendelige.

Per Egil Bache-Wiig

"

Det koster liksom ikke helt hinsides heller. Dessuten slipper du å irritere deg over at ting ikke passer hundre prosent.

Thomas Reitan

"

Ville gjort James Bond stolt

En av de mest populære spesialitetene til Bache-Wiig og Reitan, er en elektrisk TV-benk.

– Selve TV-en ligger skjult i en innsats. Med et tastetrykk åpnes en luke og TV-en stiger opp av topplata. Det fungerer litt som en heve/senke skrivepult, bare med skjult mekanikk og selvfølgelig mye mer fancy.

Per Egil og Thomas understreker at produktet ikke nødvendigvis trenger å være for oppbevaring av en TV.

– Du kan få en innebygd minibarheis eller hva du måtte ønske å gjemme i et skap. Alt styres med en bryter, fjernkontroll eller mobil-app. Det er nesten litt James Bond over det, sier møbelsnekkermesterne, som mener de sannsynligvis har verdens morsomste jobb.

POPULÆR SPESIALITET: Hos Bache-Wiig & Reitan kan du blant annet få spesialbygd en heve/senke TV-benk som skjuler apparatet når det ikke er i bruk.

Tilpasset din stil

Kommer du over et spesielt bord eller et annet møbel på nett, kan det faktisk være enklere å få spesialprodusert en kopi hjemme i Norge enn å få det fraktet fra utlandet.

– I utgangspunktet trenger vi bare et bilde av det du vil ha. Da kan vi eventuelt også endre størrelsen eller gjøre andre tilpasninger, sier Per Egil og Thomas.

Dersom prosjektet krever ytterligere planlegging, kommer de gjerne hjem til deg på befaring.

– Når du først skal få laget noe helt spesielt, er det viktig at ting matcher stilen og interiøret ellers i huset, mener de.

For å unngå misforståelser, blir de alltid enig med kunden om pris først.

– Selv om vi nok ligger i det øvre prissjiktet, koster det liksom ikke helt hinsides heller. Dessuten får du det akkurat slik du vil ha det, og slipper å irritere deg over at ting ikke passer hundre prosent.

KONTORMØBLER: Bache-Wiig & Reitan skreddersyr også kontormøbler til næringslivet.

Erfarne fagfolk

I 2023 er det 20 år siden Bache-Wiig & Reitan Møbelsnekkerbedrift første gang åpnet dørene. Likevel har både Per Egil og Thomas erfaring i faget helt siden 1989. Mesterbrevet tok de i 1998.

Sakte, men sikkert, har de bygget seg opp et godt navn i markedet.

– De fleste av kunder våre holder til i Oslo-området, men vi har levert til prosjekter både i Nord-Norge og på Sørlandet. Vi har til og med hatt oppdrag i Frankrike!

Selv om kundene stort sett er private hus- og hytteeiere, tar de også oppdrag for bedrifter. Da går det mest i resepsjonsdisker.

– Vi synes det er givende å være med og utforme og tilpasse denne typen løsninger. Her gjelder det å gi resepsjonen et personlig preg, samtidig som den skal fungere for de som jobber bak den, avslutter Per Egil og Thomas.

Kontakt

Adresse
Professor Birkelandsvei 27 A
1081 Oslo

Telefon
22 32 31 00
Per Egil Bache-Wiig: 932 80 133
Thomas Reitan: 930 87 791

E-post:
[email protected]

Foto: Johanne Holm Pedersen /
Bache-Wiig & Reitan Møbelsnekkermesterbedrift