BYGGMAGASINET

Vurderer du elbillader hjemme?

Dette sier eksperten

Elektrofirmaet Alpha Elektro er eksperter på elbilladere. Nå kommer de med noen gode råd til deg som vurderer å skaffe deg elbillader hjemme.

Font, Aqua

ANNONSØRINNHOLD FRA

Det er mange hensyn å ta når du skal gå til anskaffelse av en elbillader. Det alle ønsker er å lade elbilen trygt, raskt og enkelt. Remy Heggdal Messel i Alpha Elektro forklarer hvorfor du bør investere i et skikkelig ladeanlegg.

– Det er rett og slett for å hindre brann og personskader. Vi har sett mange stygge saker med folk som har ladet bilen med en vanlig stikkontakt, noe den ikke er beregnet for, advarer prosjektlederen.

Å slurve med sikkerheten kan også føre til store økonomiske tap.

– Forsikringsselskapene baker nå sikker lading inn i vilkårene, og dersom du ikke lader på en forskriftsmessig måte og det gjøre skade på det elektriske anlegget eller bilen, kan du få avkortning på forsikringen, forteller Remy.

En ordentlig ladestasjon gir deg med andre ord en billig forsikring.

– Det er viktig at kursen er tilrettelagt for å lade elbil. Du må også ha riktig type jordfeilbryter eller en ladestasjon hvor dette er integrert. Hvis det er noe feil med batteriet i bilen eller noen for eksempel kommer borti ladekabelen med en kantklipper, kuttes strømtilførselen og ladingen stopper momentant, sier han.

Motor vehicle, Footwear, Tire, Wheel, Shorts, Shoe, Smile, Sky, Hood

LADER OPP: Alpha Elektro anbefaler alle elbileiere å investere i en skikkelig ladestasjon. Remy Heggdal Messel (f.v.), Mikail Yldirim og Lars Wold kommer gjerne på befaring for å finne den beste løsningen for ditt behov.

Løser alle utfordringer

Alpha Elektro er et elektroinstallasjonsfirma som holder til på Skytta i Nittedal. Firmaets rundt 40 ansatte har lang erfaring og bred kompetanse innen sterk- og svakstrømsinstallasjoner i bolig- og næringsbygg. Alene eller i samarbeid med deres leverandører prosjekterer og installerer de alle typer elektroinstallasjoner i Oslo og Viken.

– Vi har fått mye erfaring innenfor elbillading på relativt få år. Vi har også samarbeidspartnere som tilbyr en leieløsning for infrastruktur og ladestasjon. Med den løsningen kan du leie et komplett elbil-anlegg med ladestasjoner, eller du kan kjøpe direkte av oss eller tilbyderne, smiler Remy.

De har montert ladeanlegg med opptil 420 parkeringsplasser. Alpha Elektro er kapable til å løse både små og store utfordringer.

– Særlig i Oslo har vi mange oppdrag i forbindelse med bedrifter, sameier og borettslag. Når det er sagt, installerer vi mange elbilladere hos folk med eneboliger også, forteller han.

Dersom du ikke lader på forskriftsmessig måte, kan du få avkortning på forsikringen.

Remy Heggdal Messel

"

Alpha Elektro AS

  • Elektroinstallasjonsfirmaet Alpha Elektro ble etablert av daglig leder Glenn Hjelkerud i 2000.

  • Består av rundt 40 ansatte.

  • Oppdragene foregår stort sett i Oslo-området og i Viken for øvrig.

  • Holder til på Skytta i Nittedal.

  • De ansatte har lang erfaring og bred kompetanse innen sterk- og svakstrømsinstallasjoner i bolig- og næringsbygg.

  • Alene eller i samarbeid med deres leverandører prosjekterer og installerer de alle typer elektroinstallasjoner.

  • Ønsker å bygge opp langsiktige relasjoner, hvor kunden er fornøyd med våre tjenester.

    Se våre tjenester

Kan kreve lademulighet

– Bor du i et borettslag eller sameie, er det vanlig at styret innhenter tilbud for infrastruktur til elbillading, så er det hver enkelt beboer som kjøper sin egen ladestasjon. Det er nå et krav om at dersom en beboer ønsker å etablere ladepunkt, så kan ikke styret nekte dette uten saklig grunn, fortsetter Remy.

Eier du en enebolig, kan du bare ringe Alpha Elektro og fortelle at du ønsker deg en ladestasjon hjemme.

– Vi oppfordrer folk til å gjøre seg noen tanker om de ønsker smartlading eller bare en enkel stasjon som lader bilen. Hvilken lader som egner seg best, kommer an på behovet til hver enkelt. De aller fleste vet sånn cirka hvor mye de kjører.

Skulle du likevel være usikker, avklares dette når Alpha Elektro kommer på befaring.

– Ofte er de elektriske anleggene veldig forskjellige. Vi foretar derfor en befaring for å finne ut av hva som passer kundens behov og for å gi gode råd og tips, selvsagt til best mulig pris, forklarer prosjektlederen.

Flash photography, Green, Beard, Gesture, Elbow, T-shirt
Automotive exterior, Water
Vehicle registration plate, Automotive design, Footwear, Tire, Car, Wheel, Sky

Smartlader?

Det er mange ladestasjoner å velge mellom på markedet. Elektroinstallasjonsfirmaet leverer flere løsninger. Ønsker du en helt enkel lader, kan "Folkeladeren" være noe for deg.

– Det er en rimelig og trygg lader som passer folk flest, sier han.

Smartløsningene kan du appstyre fra telefonen. Noen varianter er helautomatiske, som selv finner ut når strømmen du lader elbilen med, er billigst. Det eneste du må gjøre er å plugge kontakten i bilen. Resten styres av en smart lader og en app på mobiltelefonen.

De fører blant annet merket Zaptec, som har inntatt eneboligmarkedet.

– Det er et norsk produkt og er veldig bra. Prisene på installasjon av en elbilladestasjon varierer imidlertid stort, avhengig av hvor lang tid vi bruker og hvor mye jobb som kreves for å installere laderen, sier Remy.

Land vehicle, Automotive tire, Clothing, Footwear, Wheel, Car, Shoe

GRØNNE ELEKTRIKERE: Alpha Elektro kjører selvsagt elbil selv også, og har investert i en grønn bilpark.

Kjører elbiler

Han fremholder at en installasjon tar mellom tre og åtte timer.

– Noen ganger er vi nødt til å borre gjennom mange vegger, andre ganger står sikringsskapet rett ved. Det kommer også an på hvilken type strømnett du har og hvordan tilstanden til det elektriske anlegget er. I løpet av en arbeidsdag bør du ha en lader oppe, forteller han.

Alpha Elektro har investert i flere elbiler til sine ansatte.

– Vi bidrar i det grønne skiftet og etterstreber miljøvennlige løsninger, avslutter Remy Heggdal Messel.

Kontakt

Adresse
Brennaveien 2, 1481 Hagan

Telefon
67 05 00 06

E-post
post@alphaelektro.no