Dette er et svar på denne kommentaren fra politisk redaktør i Avisa Oslo, Eirik Mosveen.

Er det å ikke lenger ha tillit til en leder brudd på en lov? Eller mener Mosveen vårt navn? Dette navnet har alle medlemmer i vårt parti vært med på å stemme frem.

Videre er partinavnet registret og godkjent.

Om Mosveen ikke er enig med vår politikk er det helt fint, men han slenger ut at vi var en misforståelse i 2019. Dette er ren løgn.

Han burde få fakta på bordet før han uttaler seg. Tusenvis av timer med hardt arbeid gjorde sitt, og dette er noe som ingen har klart tidligere på så kort tid. Vi kan heller ikke huske at han har vært på et medlemsmøte hos oss? Han er selvfølgelig hjertelig velkommen til neste møte.

Les også

Umulig å ikke bli forstyrret, selv med lukka vinduer

Denne mistilliten er noe hele partiet har diskutert i over ett år, men hele veien holdt igjen, selv etter to lange høringer i helse- og sosialutvalget, som Cecilie Lyngby ledet.

Alt var slått fra oss og vi var fornøyd med daddelvedtaket som ble vedtatt i dag.

Mandag denne uken smalt det igjen.

Nye lekkasjer rundt voldshendelser i Osloskolen – denne gangen med barn involvert. Noe som kan skade i årevis fremover. Da rant begeret over, og vi som parti har ikke lenger tillit til byrådslederen. Dette er på ingen måte galt å mene, og det er vår jobb som folkevalgte å gi beskjed om dette.

Les også

«Det er ikke lett å være gammel» Det er søren ikke lett å være ung heller

Derfor fremmer vi nå mistillit

Eldrepolitikken er dessverre ikke det eneste området der Raymond Johansen har sviktet.

På nær sagt alle politikkområder har det gått galt. Et hovedtrekk er at pengebruken har gått over styr både i etater og store byggeprosjekter.

Fornebubanen, vannforsyningsprosjektet og Klemetsrud-anlegget er de største av disse. Kostnadsoverskridelsene summerer seg til flere titalls milliarder kroner. Fellesnevnerne er elendig organisering, manglende styring og svak rapportering både oppover i etatene og til bystyret.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Heller ikke innenfor skolen har byrådet hatt god nok kvalitetskontroll, og byen som sådan er ikke lenger trygg når det kommer til bilbranner, knivstikking, voldsutøvelse, voldtekter og annen kriminell virksomhet.

Dette kommer i tillegg til de rystende tilstandene i eldreomsorgen vi har beskrevet ovenfor.

På denne bakgrunn fremmer Folkets Parti derfor nå mistillit mot Raymond Johansen.

Raymond Johansen har selv sagt at han er ansvarlig for alt som skjer i Oslo. Folkets Parti ber derfor Johansen om å ta det ansvaret ved å trekke seg som byrådsleder.

Les også

Billettprisene i Norge har økt mest i Europa. Hvorfor det?

Høyre tar ikke ansvar

Dessverre har Høyre allerede signalisert at vårt mistillitsforslag ikke får støtte.

Mener virkelig Høyre at Raymond Johansen etter alt som har kommet frem er verdig posisjonen som byrådsleder? Eller er Høyre redd for å mislykkes i styringen selv?

Vi vet ikke.

Det vi derimot vet er at Oslo trenger en byrådsleder som har kontroll.

Det har ikke Raymond Johansen. Avstanden mellom hans valgløfter til utførelse av ledervervet og manglende evne til å ta ansvar er altfor stor til å kunne kalles en kompetent byrådsleder.

Derfor står vi fast ved vår mistillit.

Vår lojalitet er til byens innbyggere, og ingen andre.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten.

Les også

Raymond bør svare med å anmelde «Folkets Parti» for brudd på markedsføringsloven