Mannen ble pågrepet av politiet torsdag, siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter skyteepisoden ved Oslo Konserthus i Munkedamsveien natt til lørdag.

Lørdag blir han fremstilt for varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Christian Hatlo til Avisa Oslo.

Enn så lenge er det uklart hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

– Jeg har ingen kommentar til saken nå, sier hans forsvarer Morten Furuholmen.

Tre siktet – to i varetekt

Mannen er den tredje som er siktet etter skyteepisoden der en 22-årig mann fra Oslo sør ble alvorlig skadet for snart en uke siden. En 23 år gammel mann sitter allerede i varetekt. En annen ung mann ble løslatt etter avhør, men har fremdeles status som siktet i saken.

De to som er siktet fra tidligere, nekter begge straffskyld for det politiet mener var et drapsforsøk.

– Min klient og den skadde er i samme omgangskrets, men de har ingenting uoppgjort, sa advokat Omar Tashakori, forsvarer for 23-åringen, i forbindelse med fengslingsmøtet mandag.

Både fornærmede og 23-åringen er godt kjente fra politiet fra tidligere.

Kun seks dager etter skytingen i Vika, skjedde det igjen sent torsdag kveld: Klokken 22.22 fikk politiet melding om at det var løsnet flere skudd ved Lofsrud skole på Mortensrud. Det var en rekke personer i området da skytingen skjedde, blant annet barn og ungdommer.

Fredag morgen ble tilstanden til fornærmede, en 20 år gammel mann, beskrevet som svært kritisk. Så langt er ingen pågrepet i forbindelse med skytingen.

– Vi ser ingen direkte sammenheng mellom Vika-saken og skytingen i går kveld, men vi jobber alltid ut ifra en åpenhet om at det er flere hypoteser og muligheter. Som sagt ser vi per nå ingen sammenheng, utover at det er en viss nærhet i tid mellom hendelsene. Så får vi se om det er koblinger utover det, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Avisa Oslo etter en pressekonferanse på politihuset på Grønland fredag morgen.

– Tett på ulike miljøer

Metlid legger til at politiet nå begynner å få «god oversikt» over Vika-saken.

– Der har det vært pågripelser og to personer sitter i varetekt. Det er en sak vi begynner å få et ganske godt bilde av.

Det er ennå for tidlig for politiet å konkludere med hva som er bakgrunnen for Mortensrud-skytingen, selv om Metlid opplyser at de sitter på mer informasjon enn de kan gå ut med.

– Vi ligger veldig tett på ulike miljøer, gjengproblematikk og den typen problemstillinger. Vi har god etterretning, men nøyaktig hva som har skjedd her, er det for tidlig å si noe om. Vi kan heller ikke si om dette var målrettet mot fornærmede. Det er ikke grunnlag for å si det, men vi kan selvfølgelig ikke utelukke det.

– Er det grunn til å tro at dette skal eskalere på noe vis?

– Det kan vi aldri utelukke, men vi vet for lite om hva som har skjedd. Vi er opptatt av å være i forkant. Det er noe vi jobber med hver eneste dag gjennom hele året. Nå har det vært flere saker den siste tiden. Selv om vi ikke kan sette dem i sammenheng, skjønner vi at det skaper uro og bekymring. Vi er opptatt av å forhindre at det skjer flere hendelser, svarer Metlid.