Mandag kveld har Cecilie Lyngby tatt kontakt med utvalgssekretæren for å undersøke om hun som leder i helse- og sosialutvalget, har anledning til å kalle inn til høring.

Bakgrunnen er Avisa Oslos reportasjeserie om varslingssakene i barnevernstjenesten i Vestre Aker, og hvordan de skal ha blitt håndtert av bydelen.

– Vil komme til bunns i dette

– Dersom utvalgssekretæren sier «go», kommer jeg til å kalle inn høring for å finne ut hva det som har skjedd her, hvordan det har skjedd og hvilke rutiner bydelen har, sier Cecilie Lyngby, som sitter i bystyret for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB).

– Jeg vil komme til bunns i dette, fortsetter hun.

Les også

Arbeidstilsynet slår alarm - nå må bydel Vestre Aker rydde opp

Lyngby viser blant annet til at Stortinget i sommer vedtok en ny barnevernslov, der enkelte endringer vil tre i kraft allerede ved årsskiftet.

«Sentrale stikkord er kompetansekrav, mer forebygging, økte krav til dokumentasjon og begrunnelser, og mer styring og ledelse lokalt», skriver Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet om den nye loven.

– Dette treffer meg midt i hjertet, sier Lyngby.

Føler seg sviktet

Avisa Oslo har den siste tiden fortalt om fire varslere i barnevernet i Vestre Aker. De meldte i fjor høst fra om trakassering, fratakelse av arbeidsoppgaver og et dysfunksjonelt arbeidsmiljø skapt av barnevernsleder i bydelen.

I ettertid mener to av varslerne seg utsatt for gjengjeldelser. Alle fire forteller at de føler seg sviktet av bydelen – og av Oslo kommune som helhet.

– Når ansatte forteller om dette, bekymrer det meg, sier Lyngby.