Gå til sidens hovedinnhold

Vil bruke 50 millioner på nytt boligselskap

Byrådet håper boligselskapet skal bidra til at flere kommer seg inn på boligmarkedet, og holder fast på målet om tusen nye boliger i den tredje boligsektoren innen 2023.

Boligprisene i Oslo er høyest i landet, og mange sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. I budsjettet for 2022 setter byrådet av penger til et nytt boligselskap, Oslobolig.

– Byrådet har som mål å gjøre veien inn i boligmarkedet enklere for folk med vanlig inntekt. Et alternativ for å nå dette, er å etablere et selskap som skal tilby ulike boligmodeller, sier byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen.

Kommersielle aktører

Formålet med selskapet vil være å tilby boliger med alternative boligmodeller rettet mot personer som kan betjene månedlige leve- og boutgifter i Oslo, men som ikke har anledning til å kjøpe bolig til ordinære vilkår.

Gjennom Oslobolig skal kommunen samarbeide med kommersielle aktører.

– Det er kjent at vi er i forhandlinger med Obos samt andre boligaktører om etablering av et felles boligselskap. Byrådet har foreslått at det settes av 50 millioner kroner til egenkapitalbidrag i kommunens budsjett for å kunne raskt sette i gang dersom det oppnås enighet i forhandlingene, sier Evensen.

Tusen boliger

Byrådet jobber også for å etablere en tredje boligsektor. Dette er en sektor som ligger mellom den kommunale og private, og som skal sørge for et tilbud av rimelige eie- og leieboliger.

I byrådsplattformen er ambisjonen å opprette tusen nye boliger innen 2023. Byråd for byutvikling , Hanna E. Marcussen, mener målet er innen rekkevidde.

Hun sier de har satt i gang forprosjekt på to piloter. Byrådet jobber også med et framtidig konsept for Hagegata 30 på Tøyen. Avisa Oslo har tidligere omtalt boligblokka, som har stått tom siden 2014.

– Vi skal nå målet i samarbeid med private aktører, og denne uka åpnet for eksempel Living Lab som er Obos sitt prosjekt på Vollebekk, sier Marcussen.

Les også

Flyttestrømmen fortsetter ut av Oslo: Veronika (34) og Stine (33) tror boligprisene tvinger dem ut

Les også

– Oslos eventyrlige suksess driver folk ut av byen

Kommentarer til denne saken