– Oslo bussterminal er blitt et levende byrom, sier Jafar Altememy, administrerende direktør i Viken kollektivterminaler, til Avisa Oslo.

Han ønsker et økt fokus på viktigheten av allbruk av offentlig rom. Derfor blir det mye underholdning på hovedstadens bussterminal fremover.

De siste ukene har turister og lokalbefolkning latt seg begeistre av at terminalen nå gir scene til «up and coming» artister.

– Dette er artister som har fått en fot innenfor bransjen, og ønsker mer og alternativ eksponering. Artistene spenner over hele spekteret, fra dansebandsjangeren til klassisk musikk, via vise og folkemusikk til rock og hiphop. Det speiler mangfoldet i byen vår, og illustrerer godt at kollektivtrafikken er til for alle, forklarer Altememy.

Konsertene startet smått på bussterminalen i oktober, i november ble det arrangert én konsert i uka, og nå før jul har det vært enda flere.

Planen er ifølge Altememy å ha underholdning på terminalen året rundt.


Sang og dans

– Grunnen til at vi startet er fordi vi ønsker at bussterminalen skal være et trivelig og koselig sted å være, og musikk er en glede for alle. Det er også gøy å få kunne være med å hjelpe litt ukjente artister frem. Når vi har disse arenaene så er det kjempegøy å kunne tilby dette til dem, sier Altememy.

Han forteller videre at responsen har vært utelukkende positiv.

– Det er utrolig herlig å se publikums reaksjon, og vi ser at de som reiser får roe seg ned litt

– Men det er også gøy at de som har underholdt har gitt veldig positive tilbakemeldinger, til tross for at det er et litt uvant publikum, og selv om det ikke alltid er like mange mennesker, sier den administrerende direktøren.

Altememy avslører også at en kan forvente annen form for underholdning fremover.

– Vi har tenkt at også dans er veldig gøy, og har begynt å snakke med litt aktører der også, forteller han.

Konsert førstkommende fredag

Fredag blir det konsert med seksmanns-bandet Villveis på bussterminalen.

Etter å fylt flere av de klassiske spillestedene i Oslo denne høsten, ga Villveis ut singelen «Solen». På nyåret legger det unge storformats-rockebandet ut på turné. Men før det avslutter de altså året på hovedstadens bussterminal fredag 16. desember.

– Bandet har et sterkt sceneuttrykk, og har markert seg i høst på blant annet på Dattera til Hagen, Cultfestivalen, Elvelangs, og utsolgt konsert under Oslo Kulturnatt på Samfunnet Bislett. 11. november spilte bandet releasekonsert for singelen Solen på Revolver som i skrivende stund har både spilletid på Ordentlig Radio og Radio Nova, sier Altememy.

På Oslo Bussterminal serverer Villveis det beste fra sesongen som er gått, kombinert med det obligatoriske knippet juleklassikere i ny drakt, legger han til.


  • LES OGSÅ:

Les også

Bli med inn i en av Oslos undergrunnsscener: – Det er ikke så mange av oss, men vi er her