Gå til sidens hovedinnhold

Vika-skytingen: Etterlyst mann er fengslet etter å ha ankommet Norge

En uke etter at han ble siktet og politiet varslet internasjonal etterlysning, kom mannen hjem og ble pågrepet av politiet. Han fremstilles for varetektsfengsling.

SISTE: Mannen ble tirsdag ettermiddag fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Politiet opplyste i en pressemelding tidligere på dagen:

– Personen som er siktet og etterlyst i saken har ankommet Norge. Politiet var kjent med at han hadde oppholdt seg i Pakistan. Politiet var orientert om at han skulle ankomme Norge søndag ettermiddag, og var i den forbindelse i dialog med siktede knyttet til ankomsten. Han meldte seg selv for politiet.

Mannen ble siktet i forrige uke for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på en 22 år gammel mann 2. oktober. Politiet jobbet med å etterlyse ham internasjonalt etter siktelsen, men politiadvokat Christian Hatlo forteller at han returnerte til Norge etter dialog med gjennom hans forsvarer.

Mannen er i tidlig 20-årene og er norsk og britisk statsborger.

Les også

Politiet om Vika-skyting: – Vi har navn på blokka, som vi jobber aktivt med

Fremstilles for varetektsfengsling

– Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag. Saken vil gå som kontorforretning i retten. Han har så langt ikke latt seg avhøre, fortsetter politiet i pressemeldingen.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Marius Dietrichson.

Politiadvokat Hatlo forteller at de vil be om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Hvordan stiller han seg til avhør?

– Han virket positiv til avhør, men forsvareren hans ville gå gjennom sakens dokumenter først, svarer Hatlo.

Mannens forsvarer oppgir at han vil ta denne dialogen med politiet, men bekrefter at siktede kom til Norge med hensikt om å melde seg til politiet.

– Han fikk beskjed om at politiet ønsket å få kontakt med ham og kom frivillig hjem med det for øyet. Da ble han tatt imot på Gardermoen da han landet, sier advokat Dietrichson.

En av tre som er fengslet

Mannen er en av tre personer som er i politiets varetekt for skytingen. Ingen av dem er siktet alene for selve drapsforsøket ennå, men dette jobber politiet med å avdekke.

– De tre som er i varetekt er de tre som vi mener er de sentrale aktørene knyttet til hendelsen og vi mener at vi har rimelig god kontroll, fortsetter politiadvokat Hatlo.

Totalt har fire personer vært fengslet i saken, men en av dem har blitt løslatt.

– Mistanken mot ham er svekket, utdyper Hatlo.

Kommentarer til denne saken