Søndag ettermiddag ble det pågrepet en person utenfor Bislett stadion etter at Vålerenga- og Lyn-supportere barket sammen før byderbyet.

Personen, som skal ha vært en VIF-supporter, er nå blitt avhørt, og deretter løslatt, bekrefter politiet til Avisa Oslo.

Supportergrupperingene skal ha kastet et tent bluss, stoler, bord og flasker mot hverandre. Etter opptøyene ble en Lyn-supporter kjørt til legevakten. Det ble først kategorisert som en hodeskade. Politiet spesifiserer at fornærmede i saken fikk et kutt i pannen. Saken etterforskes som en kroppsskade.

– Flere personer involvert

Politiadvokat ved Sentrum politistasjon, Vilde Nergård, forteller videre at politiet nå skal etterforske saken videre.

– Som kjent var det flere personer involvert i hendelsen. Saken er fortsatt under etterforskning, og det vurderes fortløpende videre etterforskingsskritt.

– Av hensyn til den videre etterforskningen kan vi ikke gå ut med flere detaljer i saken på nåværende tidspunkt, legger hun til.

Først ble det sagt at rundt 100 personer var til stede og barket sammen, men i ettertid viser det seg at dette antallet er overdrevet. Klanens talsperson, Erling Rostvåg, har tidligere uttalt til Avisa Oslo at antallet er sagt å være rundt halvparten.

Vålerenga gransker fotballbråket

Avisa Oslo skrev mandag at Vålerenga de neste dagene skal granske hva som skjedde utenfor Bislett stadion. Erik Espeseth, daglig leder i klubben, forteller at de skal sørge for at de som brøt med klubbens sanksjonsreglement blir straffet.

– Det er ikke dette vi ønsker i et byderby. Vi ønsker at kampen skal skje på banen og tribunen – ikke denne type hendelser som vi opplevde før kampen. Det tar vi sterk avstand fra, sa Espeseth.

Vålerenga skal gå i dialog med Lyn, politiet og de involverte supportergrupperingene.

Saken fortsetter under bildet.

Mulig ulovlig blussing

Norges Fotballforbund (NFF) kommer ikke til å forfølge opptøyene utenfor stadion. Det kommer av at det ikke var direkte knyttet til selve kamparrangementet.

Hanna Kjærnet, juridisk rådgiver i NFF, forklarer til Avisa Oslo at det derfor er politiet som vil se nærmere på saken.

NFF har likevel hatt møter mandag for å diskutere mulige regelbrudd under selve oppgjøret. Begge lags supportere fyrte opp bluss, noe som er kun lov ved en godkjent søknad. Nå undersøkes det om blussingen er skjedd under lovlige former, eller om saken skal sendes videre til påtalenemnda.