Vålerenga slo Lyn 4–0 søndag i det som var det første oppgjøret mellom byrivalene på sju år. Men det var opptøyene før kampen som stjal overskriftene.

Utenfor serveringsstedet Pollett i rundkjøringen på Bislett barket supportere fra begge lag sammen. Det endte med at en Vålerenga-supporter ble pågrepet av politiet, mens en Lyn-tilhenger ble sendt til legevakten med en hodeskade.

Akkurat gangen i hendelsen er foreløpig uklar. Vålerenga skal nå de neste dagene granske hva som har skjedd og sørge for at de som brøt med klubbens sanksjonsreglement blir straffet.

– Det er ikke dette vi ønsker i et byderby. Vi ønsker at kampen skal skje på banen og tribunen – ikke denne type hendelser som vi opplevde før kampen. Det tar vi sterk avstand fra, sier Erik Espeseth, daglig leder i Vålerenga, til Avisa Oslo mandag ettermiddag.

– Skal ikke skje

Espeseth og Vålerenga har lagt ut en pressemelding på sine egne nettsider som innledes med tittelen «Kjære alle fotballinteresserte i Oslo». Videre skriver klubben:

«Vålerenga Fotball Elite tar sterkt avstand fra alle former for hatytringer og vold, og vil følge opp det som skjedde i dagene som kommer (...) Et byderby skal være intenst, men det vi opplevde i går skal ikke skje», heter det i pressemeldingen.

Vålerenga skal gå i dialog med Lyn, politiet og de involverte supportergrupperingene.

– Det er Vålerenga som har noen utfordringer etter de episodene som skjedde i dag, sa daglig leder i Lyn 1896, Bjørn Gohn Jønsberg, til Avisa Oslo søndag.

Saken fortsetter under bildet.

Mulig ulovlig blussing

Norges Fotballforbund (NFF) kommer ikke til å forfølge opptøyene utenfor stadion. Det kommer av at det ikke var direkte knyttet til selve kamparrangementet.

Hanna Kjærnet, juridisk rådgiver i NFF, forklarer til Avisa Oslo at det derfor er politiet som vil se nærmere på saken.

Avisa Oslo har mandag vært i dialog med politiet om status i saken. De forteller at de jobber med saken og at de vil komme med en uttalelse mandag ettermiddag.

NFF har likevel hatt møter mandag for å diskutere mulige regelbrudd under selve oppgjøret. Begge lags supportere fyrte opp bluss, noe som er kun lov ved en godkjent søknad. Nå undersøkes det om blussingen er skjedd under lovlige former, eller om saken skal videre til påtalenemnda.