Etter 94 Vålerenga-kamper var det slutt. I torsdagens imponerende 2-0-seier mot belgiske Gent spilte Sam Adekugbe sin siste kamp for klubben.

Canadieren, som har vært fast på venstrebacken siden 2018, reiser nå til tyrkiske Hatayspor for nye utfordringer.

– Det er trist å dra. Jeg har vært her lenge, og jeg har vært fornøyd med livet mitt her. Jeg har likt hvert øyeblikk og har venner både i og utenfor klubben. Jeg er takknemlig for tiden jeg har fått her, sier Adekugbe til Avisa Oslo.

Dette er Adekugbes beste minne

Forrige uke gikk Vålerenga på et stygt 0-4-tap for Gent i Belgia. 2-0-seieren torsdag var ikke nok til avansement i Uefa Europa Conference League, men det er et tegn på at klubben er på rett vei, mener 26-åringen.

– Det var deilig å vinne min siste kamp. Jeg synes denne kampen viser hvilken retning klubben har. Det første resultatet i Belgia (0-4-tap) var uheldig, men det er godt å vise supporterne og Oslo at laget kan konkurrere mot gode lag. Nå gjelder det å ta slike prestasjoner med seg videre i resten av sesongen, forteller Adekugbe.

Når han ser tilbake på tiden i den kongeblå drakten, er det særlig ett øyeblikk som står seg ut.

– Mitt beste øyeblikk var nok da vi slo Lillestrøm i siste minutt for noen år siden, da Bård Finne scoret på overtid. Det var mitt første derby her. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg hadde hørt mye om disse kampene, men du vet aldri helt før du får spilt. Energien som var på stadion ... Det var ikke noen bedre måte å vinne kampen på, mimrer han.

Saken fortsetter under bildet.


– Skjønner hvorfor folk er lykkelige i Oslo

Adekugbe kom til Vålerenga fra Vancouver Whitecaps FC. Før overgangen til Norge hadde venstrebacken også to utlånsopphold i engelske Brighton og svenske Göteborg.

Mot Gent ble Adekugbe tatt av banen med et par minutter igjen. Han fikk stående ovasjoner fra Vålerenga-supporterne. Fra den ene kortsiden kunne man høre Klanen synge: «Adekugbe, oh oh oh. Han kommer fra Canada. Han spiller for Vålerenga».

– Det har vært veldig fint å bo i Oslo. Oslo er en veldig komfortabel by. Det er så mye å gjøre. Byen er så fin. Jeg har sagt til så mange folk at det ikke er noe stress her. Kulturen er så god. Myndighetene gjør det de kan for å hjelpe innbyggerne. Jeg kan skjønne hvorfor dette er et av de lykkeligste stedene i verden, sier han.

Hatayspor spiller på det øverste nivået i Tyrkia. Forrige sesong imponerte klubben med en 6. plass. Fredag hopper han på flyet sørover.

– Jeg forventer en ny utfordring. Det er en ny kultur, det er flere folk på arenaene, det er muligens en bedre liga. Jeg vet det kommer til å bli tøft, men jeg er på neste steg av karrieren min. Jeg er klar for en utfordring. Det er morsomt å bo i en ny by og få oppleve noe nytt, sier canadieren.

– Er det godt å komme til et sted hvor været er litt varmere?

– Ja, jeg har bodd i England, Canada, Norway. Det er kaldt. Det er greit ikke å måtte tenkte på snøen med det første, sier han og ler.

– Mister en flott gutt

Det er allerede vært klar i en måneds at Adekugbe kom til å forsvinne. Vålerenga har heller ikke lagt skjul på at de har jaktet etter en erstatter.

– Vi mister en flott gutt og en bra spiller. Men vi jobber der med å få en erstatter som forhåpentligvis er bedre, sa trener Dag-Eilev Fagermo på pressekonferansen etter Gent-kampen torsdag.

Fredag ble det klart at Vålerenga har hentet den svensk-makedonske venstrebacken Leonard Zuta som en erstatter for Adekugbe. 28-åringen kommer fra italienske Lecce.