61-åringen fikk den vonde beskjeden om at han hadde fått ALS våren 2022, etter flere turer inn og ut av sykehus.

«I dag mottok vi den triste beskjeden om at Egil «Snapper’n» Johansen er død, 61 år gammel. Vår dypeste medfølelse og tanker går til Egils familie Hvil i fred, Snapper’n. Du er alltid en av oss», skriver klubben i hans hjerte på Twitter/X.

– Det var ikke noe jeg hadde tenkt på i det hele tatt. Jeg ble fullstendig tatt på senga. Der og da blir man paff og overrasket, sa «Snapper'n» til TV 2 i april i år.

– Hvil i fred nå Snapper’n. Spille med deg var en fornøyelse, skriver Jan-Erik Aalbu på Facebook.

Jarle Teigøy i VIF Historie hedrer Snapper’n i en melding til Avisa Oslo:

– Snappern har vært en fantastisk midtbaneelegant som pressen i sin tid kalte Vålerengas siste bohem. Han har hatt hjerte sitt i Vålerenga og Bøler i hele sitt liv og fulgte Vålerenga i tykt og tynt. En stor spiller og en særdeles hyggelig person har forlatt oss.

Johansen fikk sitt kallenavn da han var ishockeykeeper som ung. Johansen var en profilert fotballspiller i VIF på 80-tallet.

Midtbanespilleren ble seriemester to ganger og spilte to cupfinaler. Han fikk tolv landskamper og scoret to mål. Begge var vinnermål i borteseirer i 1984, i debutkampen mot Island og mot Egypt. Samme år spilte han for Norge i OL-turneringen i USA.

16. mai var Johansen ute på kunstgresset på Intility Arena, da Vålerenga skulle møte Ham-Kam. Hyllesten fra de mange tusen hjemmesupporterne rørte mange tv-seere.

– Opplevelsen på Intility var helt overveldende fantastisk, Klanen er jo helt unike og det var veldig rørende å se og høre hva de gjorde for meg. Hyllesten var en uforglemmelig opplevelse, sa «Snapper’n» til VG da.

Les også

Én måned etter at Egil Johansen fylte 60 år fikk han beskjeden – nå er han lenket til rullestolen