Vålerenga – Odd 0–3

0-3-tap hjemme mot Odd og hodestups ut av cupen. Vålerengas cupeventyr fikk seg en brå slutt onsdag, da bortelaget valset over de blåkledde på Valle.

Etter kampen var det en svært emosjonell kaptein som møtte Avisa Oslo. Jonatan Tollås Nation hadde pekt ut kampen som «årets viktigste». Han og resten av laget hadde et stort mål denne sesongen om å hente hjem sin første cuppokal siden 2008.

– Dette er helt for jævlig, faktisk. Det er en av mine verste dager som Vålerenga-spiller med tanke på betydningen av kampen og muligheten vi hadde for å komme langt i cupen. Så leverer vi det vi gjør i dag. Vi er ikke gode nok, rett og slett. Det vi leverer i dag er et bevis på at vi ikke er gode nok, vi har ikke nok kvalitet i laget, vi er alt for ustabile, forteller han åpenhjertig.

Finner motivasjon

Han påpeker at det ikke står på motivasjonen eller innsatsen. Likevel er han klar på at de må stikke en finger i jorden.

Klubben er på 8-.plass i Eliteserien etter en rekke svake resultater. Opp til medaljeplass er det hele åtte poeng, men kapteinen finner likevel motivasjon inn i de mørke høstmånedene.

– Det er ikke et problem å motivere seg. Det å spille i Vålerenga er en motivasjon i seg selv. Vi vet at med noen seiere på rad, så er det plutselig snakk om topp fire og Europa neste år. Jeg tror ikke det er noe problem å motivere seg, forteller han.

– Vi har troen på det vi har startet. Det er ikke sånn at vi plutselig har mistet troen i løpet av tre-fire uker. Jeg er sikker på at vi kommer til å få mer ut av spillermaterialet vi har utover høsten. Men vi må i hvert fall beholde roen, ikke begynne å peke hverandre og stå sammen i det.

Øredøvende støtte fra tribunen

Etter kampen sto Klanen igjen og sang for full hals: «Dø for drakten, Vålerenga». Kapteinen kan ikke få takket supporterne nok for støtten til tross for det pinlige resultatet.

– Det er forferdelig, faktisk. Det gjør vondt langt inn i hjerterota. Jeg vet hvor mye de legger igjen i klubben, hvor mye de elsker klubben og hvor mange denne klubben betyr så mye for, sier kapteinen.

Saken fortsetter under bildet.

– Verste siden jeg kom hit

Trener Dag-Eilev Fagermo var også alt annet enn fornøyd etter tapet for gamleklubben.

– Det var veldig skuffende, dessverre. Vi har et forsvarsspill som over tid er alt for svakt. Det blir bytting bak og usikkerhet, og da er det altfor lett å score på oss.

– Hva gjør du som trener for å snu dette?

– Står for det som vi skal stå for. Vi skal jobbe hardt videre, og jeg lar meg ikke prege av det. Selv om dette er veldig, veldig skuffende. Dette er like svakt som i Sandefjord (tapte 0-3). Det er en tendens, forteller Fagermo.

– Hvordan rangerer du dette i din Vålerenga-karriere?

– Dette er det andre hjemmetapet siden jeg kom hit. Resultatmessig er det det verste siden jeg kom hit, sier han.