Onsdag ruller cupen videre – og der kjemper Vålerenga og Odd om en plass i turneringens fjerde runde.

– Det er årets viktigste kamp. Det er vår gulrot nå. Selv om det ikke er kjørt i ligaen, må vi tenke cupen, sier Jonatan Tollås Nation, Vålerengas kaptein, til Avisa Oslo.

I fjor ble den tradisjonsrike cupen avlyst på grunn av koronaviruset. Vanligvis kåres en vinner i desember under en storstilt cupfinale på Ullevaal stadion, men i år blir det annerledes. Fjerde runde, kvartfinalen, semifinalen og finalen spilles først på vårparten. Finalen er satt til 1. mai 2022.

Det blir likevel Vålerengas første tittelmulighet på lang tid, ettersom medaljeplass i ligaen i år ser ut til å være helt utenfor rekkevidde.

– Vi får heller ta kamp for kamp i ligaen. Om vi ender opp med å nærme oss medaljeplass i november og desember, så får vi «fighte» om det, men akkurat nå er vi på midten av tabellen. Og vi fortjener ikke noe mer. Cupen blir ikke spilt videre før neste år igjen, men vi må gjøre det vi kan i år. Da må vi slå Odd, og vi har bra tak på dem her. Jeg er sikker på at vi kommer til å ta det, slår kapteinen fast.

Går for gull

Trener Dag-Eilev Fagermo har avskrevet medalje for lengst. Da Vålerenga ikke klarte å slå Viking på hjemmebane i august, var han klar på at medaljetoget nå hadde forlatt perrongen.

– Derfor er cupen viktig, det er klart. Enten er vi med videre – eller så er vi ute på onsdag. Så er det elleve kamper igjen i ligaen, så det er mye poeng å hente der, men medaljekampen er vi ute av. Vi er ikke gode nok til det enda. Spesielt med tanke på hva vi har prestert i de siste bortekampene, sier han.

Ivan Näsberg gleder seg også til onsdagens batalje:

– Cupen er moro, det. Vi har alt å vinne, så vi går for gull der, forteller han.

13 år uten edelt metall

Sist gang Vålerenga gikk til topps i cupen, var helt tilbake til 2008.

Da valset de blåkledde over Stabæk, det som den gang var landets beste fotballag, etter to scoringer hver fra henholdsvis Mohammed Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm.

Det har heller ikke vært noen seriepokaler som har kommet hjem til Valle siden 2005, så det er ingen tvil om at klubben begynner å bli sulteforet.

Neste steg mot et eventuelt cupgull i 2022 blir altså mot Odd, onsdag klokken 18.00.