Til lyden av Avicii's udødelige EDM-klassiker Levels viste Vålerengas Odin Thiago Holm frem noen ferdigheter litt utenom det vanlige under klubbens treningsopphold i solfylte Portugal.

I en video midtbanejuvelen selv la ut på Twitter mandag, trikser 19-åringen og fanger ballen i beina med en salto. Deretter fortsetter han trikseshowet til store øyne fra lagkameratene rundt.

– Responsen var nok ikke helt uforventet. Mange har aldri sett noe sånt før og da vil videoen naturligvis ta litt av. Uansett veldig gøy med så mange positive tilbakemeldinger, sier Holm til Avisa Oslo.

Enorm respons

I skrivende stund har innlegget fått over 700 likertrykk. Klippet er også blitt hyppig delt av andre brukere som lar seg begeistre.

Men selve trikset har han hatt i arsenalet i flere år.

– I 2016 hadde jeg og en kompis fra RBK en triksebruker på Instagram. På det meste hadde vi i overkant av 9000 følgere. Det året trikset jeg mer enn jeg spilte fotball, men etter mye lyskeproblematikk så jeg meg nødt til å slutte av hensyn for fotballsatsingen, forteller trønderen.

I Vålerenga-garderoben går han under tilnavnet «fotballproff og filosof». Navnet henger på garderobeplassen hans, som Vålerenga avslørte på sosiale medier.

Bakgrunnen for navnet? Dette, ifølge hovedpersonen selv:

– Filosof er en ubeskyttet tittel, dermed kan hvem som helst være en filosof. Jeg liker å tro at jeg har litt dybde, tenker større og stiller kritiske spørsmål.

Skal herje i Eliteserien

Før Holm endte opp i Vålerenga 2019 skal han ha takket nei til Rosenborg. Tidligere var han innom Trondheim-klubbene Tiller, Heimdal, Kattem, Trygg/Lade og Ranheim.

De siste årene har han tatt ytterligere steg på banen og blitt en viktig mann på Vålerenga-midtbanen. Ifølge TV 2 avslo Oslo-klubben et bud på 20 millioner kroner fra italienske Udinese på Holm i januar.

Nå har stortalentet ett mål for den kommende sesongen:

– Herje i Eliteserien, svarer han.

PS: Vålerenga møter Halmstad i en treningskamp direkte fra Portugal klokken 20.30 tirsdag. Den kampen ser du med abonnement hos Avisa Oslo.