– Jeg vil si at dette vil være min viktigste kamp, sier Rikke Nygard kontant.

Vålerengas midtbanejuvel, som denne sesongen har slått ut i full blomst, kan knapt vente. Søndag venter Sandviken i selveste cupfinalen på Ullevaal stadion.

Nygard er selv født og oppvokst i Bergen. Det krydrer oppgjøret for 21-åringen.

– Det blir veldig spesielt. Mange av dem som er i Sandviken er mine tidligere lagkamerater. Jeg kjente på det tidligere i sesongen at det var veldig spesielt å spille mot dem. Det å spille mot dem i en cupfinale synes jeg egentlig bare er veldig, veldig kult, sier hun til Avisa Oslo.

– Hva sier venner og familie som kanskje innerst inne er Sandviken-supportere?

– De sier ikke så mye. De sier bare at de heier på meg nå. Nå er jeg i Vålerenga, så da støtter de meg og heier på oss, sier hun og ler.

– Største kampen

Nygard startet karrieren i Bergen-klubben Arna-Bjørnar, der hun debuterte i Toppserien allerede som 15-åring. I fjor ble hun snappet opp av Vålerenga.

– Vi tok «the double» i fjor, men jeg hadde ikke den våren som jeg har i år. Jeg har en mye større rolle i Vålerenga denne sesongen. Det å mest sannsynlig spille, og bidra mer enn jeg gjorde i år, setter jeg veldig høyt. Jeg vil påstå at det er den største kampen i karrieren min. Den betyr mye, sier hun.

Nytt av året er også at det ventes flere tusen tilskuere. I fjor måtte VIF-damene spille for koronatomme tribuner.

– Det ble helt annerledes uten tilskuere. Du fikk ikke helt den cupfinalefølelsen. Nå, på søndag, med masse tilskuere, kommer du til å føle ekstra på det. Det blir ekstra stort.

Lyn-jente kan slå Vålerenga

Men skal det bli noe å juble for søndag ettermiddag, må altså suverene Sandviken slås. De leder Toppserien med fire poeng ned til Rosenborg. På seksten kamper har de kun spilt én uavgjort og vunnet resten. To ganger har bergenserne slått Vålerenga i serien denne sesongen.

– Jeg tror Vålerenga er skikkelig «keene» på å slå oss. Det kjente vi også på da de vant «the double» i fjor, sier Sandvikens Guro Bergsvand.

Bergsvand er fra Oslo og gikk gradene i Heming, Lyn og Stabæk. I 2020 flyttet hun til Bergen for å spille for serielederen. Denne høsten fikk hun debuten for A-landslaget.

Hennes far, Jo, har samtidig spilt over 100 kamper i den kongeblå Vålerenga-drakten.

– Jeg er opprinnelig en Lyn-jente, noe jeg har fått høre mye med en far som er tidligere Vålerenga-spiller. Men for meg har jeg aldri sett på Vålerenga som rivaler. Jeg er bare glad vi møter et godt lag. Uansett hvem som hadde stått der hadde jeg følt på det samme, tror jeg, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

Oslo mot Bergen

Samtidig inviteres det til en Oslo-mot-Bergen-helg i hovedstaden. Vålerenga møter Sandviken klokken 15.00 søndag. Fem timer senere møter VIFs herrelag Brann på Intility Arena.

Det blir en perfekt ramme på kampen. Vålerenga mot Sandviken. Oslo mot Bergen. Det gir en helhet rundt hele dagen, og jeg tror det kan gjøre at enda flere kommer for å se – i hvert fall fra Bergen, sier Brandsvand.

For Vålerenga, som ligger akterutseilt på 4.-plass i Toppserien, blir cupseier forskjellen på suksess og skuffelse denne sesongen.

– Vil denne kampen definere om man kan si seg fornøyd med sesongen for deres del?

– Absolutt. Det har vært sånn at vi ikke kommer til å ta første- eller andreplass i serien. Men vi har mulighet til å ta cupgull. Det gjør at det er ekstra stort for oss. Det vil være godt for oss å vinne cupen, for det har ikke gått akkurat som vi har ønsket i serien, forteller Nygard.

LES MER: