Vålerenga – Molde 1–1

Det blir omtrent alltid dramatisk når Vålerenga og Molde møtes – og søndagens oppgjør var intet unntak.

Vålerenga tok ledelsen etter at Henrik Bjørdal satte ballen i mål fra straffemerket. Forspillet fra Osame Sahraoui var så nydelig at man omtrent måtte gni seg i øynene.

Men det var først etter 42 minutter at den virkelige dramatikken oppsto. Ivan Näsberg felte, tilsynelatende, Moldes Martin Ellingsen innenfor sekstenmeteren. Dommeren mente først det var frispark, men omgjorde det så til straffe etter å ha tatt en prat med assistentdommeren.

Om det i det hele tatt var straffe, eller om Ellingsen snublet i sine egne bein, kan diskuteres, men samtidig rullet reprisene av situasjonen på storskjermen. Reglene tilsier at diskuterbare situasjoner ikke skal vises i reprise på arenaen, men her skjedde det en glipp. Om dommerne blåste straffe på grunn av dette er usikkert.

Resultatet ble en enorm pipekonsert fra hjemmefansen. Det haglet kronestykker og andre små gjenstander fra tribunen. Men Ellingsen holdt hodet kaldt og utlignet til 1–1.

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen i andreomgang. Dermed endte det 1-1. Vålerenga er fortsatt på 8-plass på tabellen.

Dette er Avisa Oslos vurdering av VIF-spillerne etter Molde-kampen.