– Vi aksepterer ikke at noen ønsker å splitte oss og skape et oss mot dem. Vi vet at mange krefter prøver på det – det skal vi vise at vi ikke aksepterer. Her i Oslo er vi sammen i et felles vi.

Det sier Marianne Borgen under en tale lørdag. Hun vektla Oslos mangfold som en ressurs under en antirasistisk folkefest ved Tøyen skole. Anledningen for Borgens tale er en motaksjon mot SIAN, som demonstrerer på Tøyen Torg fredag. Den islamfiendtlige organisasjonen brenner Koranen og har ytret et ønske om å deportere muslimer fra Norge.

Tidligere i år sprayet de også en av Oslo rådhus sine vektere i ansiktet.

- Den planlagte SIAN-markeringen på Tøyen er nå godt i gang. Politiet er godt forberedt og skal ivareta både ro, orden og ytringsfrihet. Foreløpig ingen uønskede hendelser, skriver operasjonssentralen om dagens aksjon klokka 13.50.

– Vi har ytringsfrihet i Norge, men jeg mener likevel at SIAN ikke burde bruke den ved å gjentatte ganger holde sine markeringer på torg og inn i boligstrøk i i byen vår, slik de gjør på Tøyen torg, sier Borgen.

Hun understreker at Tøyen torg skal være "et lite bydelstorg, der folk skal føle seg velkomne og trygge».

– Når SIAN igjen kommer til Tøyen, kan jeg ikke oppfatte dette som noe annet enn en provokasjon, mener ordføreren.

Ordføreren advarte mot at hatefulle holdninger kunne føre til handlinger.

– Vi skal bygge tillit og vi skal slå tilbake de som ønsker å true samholdet vårt. Og vi skal gjøre det med kjærlighet, understreket Marianne Borgen under talen på Tøyen.

Også varaordfører Abdullah Alsabeehg talte under arrangementet.

- Vi feirer mangfoldet i Oslo. Vi markerer at vi er en raus, inkluderende by - med plass til alle, sa Alsabeehg.