Gå til sidens hovedinnhold

– Vi ser veldig alvorlig på at det er løsnet skudd i et boligområde i Oslo

Ingen er så langt pågrepet etter at to menn ble skutt natt til onsdag. Nå oppfordrer politiet eventuelle vitner til å melde seg.

Politiet ber personer som kan sitte på informasjon eller som mener at de har opplysninger etter skytingen på Trosterud natt til onsdag, om å ta kontakt med dem.

Klokken 12 onsdag formiddag var fremdeles ingen personer pågrepet etter skytingen.

– Dersom noen har opplysninger eller vet noe om hva som har skjedd, må de ta kontakt med politiet. Det samme gjelder folk som har vært i området. Det er et boligområde og selv om det skjedde midt på natta, kan det ha vært personer som har sett eller hørt noe, sier Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt, til Avisa Oslo.

Skytingen skal ha skjedd utendørs. Politiet behandler saken som drapsforsøk med ukjent gjerningsperson.

  • Eventuelle vitner bes kontakte politiet på telefon 22 66 81 76 eller tips.politiet.no.

Les også

To menn skutt på Trosterud

Tenåring og mann i 20-årene

Begge de fornærmede er beskrevet som alvorlig skadet, men stabile. Det dreier seg om en gutt i slutten av tenårene og en mann i 20-årene.

De får behandling på Ullevål sykehus og har ikke vært i stand til å la seg avhøre av politiet.

– Det er ennå under medisinsk behandling. De er fortsatt stabile, melder sykehuset. Vi har kontakt med deres familier, som selvfølgelig opplever det som belastende å få den tøffe beskjeden om at disse to er skutt og nå er på sykehus, sier Metlid.

Foreløpig er det uklart hva som var foranledningen til skytingen. Beboere i området har opplyst at de hørte minst tre, kanskje så mange som seks skudd.

– Vi ser veldig alvorlig på at det er løsnet skudd i et boligområde i Oslo. Når det gjelder gjerningsperson eller gjerningspersoner, er det for tidlig å si noe om det – også hvorvidt det dreier seg om én person eller flere, sier Metlid.

Forventer utvikling

Foreløpig knytter ikke politiet skytingen til noe spesifikt miljø eller kjent konflikt.

– Det er ennå tidlig og det kan være ting som politiet ikke vet om. Derfor er det viktig at all informasjonen som finnes, kommer inn til oss. Det pågår en rekke etterforskningsskritt nå, inkludert en del vitneavhør. Sånn sett forventer vi at saken utvikler seg, men foreløpig kan vi ikke gå ut med detaljer eller beskrivelser, sier Metlid.

Hun kan videre opplyse at politiet også jobber med å sikre blant annet overvåkingsbilder fra området.

– Vi har igangsatt en bred etterforskning og må ta høyde for alle typer scenarioer. Det er satt inn mye ressurser i denne saken, sier Metlid.

Da Avisa Oslo var på stedet i morgentimene onsdag, jobbet kriminalteknikere med søk i området – blant annet med noe som lignet på en metalldetektor.

Les også

Nabo til Avisa Oslo: – Politiet har vært veldig mye til stede den siste tida

Vitne: Framsto tilfeldig

– Er det gjort funn av våpen eller noe lignende som kan knyttes til skytingen?

– Det pågår ennå søk og åstedet er viktig. Vi jobber i området, men foreløpig kan vi ikke si noe om hva som er funnet og ikke funnet, svarer Metlid.

Som Avisa Oslo omtalte onsdag formiddag, skal minst en person ha vært vitne til at kameratene ble skutt. Ifølge vitnets far framsto skytingen som tilfeldig.

Metlid vil på sin side ikke gå inn på vitner har forklart til politiet.

– Vi jobber med dette nå, men har også kommet i kontakt med flere personer i natt, sier politiinspektøren.

Les også

Sønnen ble vitne til at kameratene ble skutt: Fremstår tilfeldig

Kommentarer til denne saken