Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har ikke noen planer om å bruke krisen til å overta Grünerløkka

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kampanjen #beholdoslo har satt søkelys på de små og uavhengige butikkene. De som finnes overalt, men som det bare finnes én av. Kampanjen ble lansert med hjemmesnekrede plakater med tekster som «McDonald’s may be opening soon» og «Egon åpner kanskje snart». Formålet er å sette søkelys på de små og lokale butikkene og serveringsstedene som nå sliter med å overleve koronakrisen.

McDonald’s støtter helhjertet opp under engasjementet for å sikre at lokale aktører ikke må stenge dørene for godt. Vi kan også berolige alle med at vi ikke har noen planer om å bruke krisen til å overta Grünerløkka. McDonald’s har vært på Løkka siden 90-tallet og ser viktigheten av å ha en bydel hvor det er stort mangfold. Dette blir skapt av de som bor i bydelen, de som besøker oss og alle som driver barer, restauranter, butikker og annet i bydelen. Mangfold skapes av menneskene.

Dette gjelder også for McDonald’s. Selv om vi representerer en stor kjede, eies restauranten på Grünerløkka av meg som franchisetaker. Det er jeg som sitter med ansvaret for driften av restauranten og hverdagen til et 40-tall ansatte som jobber i restauranten. Det overveldende flertallet av McDonald’s-restaurantene i Norge er drevet av lokale franchisetakere. Når koronakrisen treffer oss med full tyngde, skiller den ikke på om du er en kjederestaurant eller lokal aktør. Hvis gjestene ikke kommer eller du ikke kan ha åpent, blir konsekvensens store.

Koronatiden har lært oss viktigheten av at vi står sammen og hjelper hverandre. Vi er helt avhengige av de små lokale aktørene. Vi har ingenting å tjene på at en eneste uavhengig butikk legger ned. Om folk går mindre ut på byen, handler mindre i sentrum og kulturlivet stenger ned, så har det dramatiske konsekvenser også for oss. McDonald’s er helt avhengige av å være nært folk. Uten folk er det ikke grunnlag for drift.

Dette er også viktig for våre ansatte. De fleste som jobber hos oss, bor i nabolaget og representerer mangfoldet i bydelen. Dette er lokale, unge mennesker som elsker byen sin like mye som alle andre.

Som lokal restaurantdriver er jeg opptatt av nærmiljøet vårt. Vi støtter kampanjen for de små og uavhengige butikkene, og oppfordrer alle til å legge mest mulig av julehandelen sin i de små og uavhengige butikkene. Blir de sultne etter handelen håper vi at de besøker en av restaurantene eller kafeene som ligger på Løkka. Det er mange å velge mellom og slik skal vi også ha det i fremtiden.

Med ønske om en trygg og lokal julehandel.

Kommentarer til denne saken