Gå til sidens hovedinnhold

Vestkantklubben i tøff situasjon: Nå har spillerne tatt saken i egne hender

Røa Dynamite Girls har vært en av de mest profilerte klubbene i norsk kvinnefotball de siste årene. Nå er klubben i trøbbel.

2020 vil gå inn i Røa Dynamite Girls-historien som et av klubbens tøffeste år.

På toppen av koronapandemien rykket laget ned fra det gjeveste selskap. Det har naturligvis medført utfordringer – både sportslig og økonomisk.

– Situasjonen er utfordrende – særlig når Røa har ambisjoner om å rykke rett opp igjen i Toppserien etter årets sesong, forteller Harald Nickelsen, styreleder i klubben, til Avisa Oslo.

Nedrykket i fjor ga en kraftig økonomisk smell. Det medførte blant annet at støtten fra Norges Fotballforbund (NFF) i år er blitt redusert med 1,9 millioner kroner. Når klubben har et inntektsbudsjett på godt under seks millioner kroner, betyr det at én tredjedel har forsvunnet nærmest «over natten».

Les også

Ingen i Norge har gjort det før – nå er det hårete målet realisert: – En historisk begivenhet

Avhengig av sponsorer

– Da blir det mange grep som styret må ta på kort tid, erkjenner Nickelsen.

For å skjerme de sportslige konsekvensene mest mulig har blant annet stillingene som daglig leder og markedssjef i klubben blitt overført til Røa IL (klubbens breddeavdeling).

Røas kvinnelag har vært en av de mest profilerte klubbene i norsk kvinnefotball de siste årene. Mellom 2004 og 2011 vant klubben serien og cupen hele fem ganger hver.

Klubben er nå avhengig av å fri ut til flere sponsorer for å sikre klubbens videre drift. Bedriftene som var med som samarbeidspartner i fjor, er også med på laget i år. Det er Nickelsen svært takknemlig for.

Men det legges ikke skjul på at nedrykket har satt dype økonomiske spor i klubben.

Saken fortsetter under bildet.

Spillerne bidrar

Nå har Røa-spillerne selv også prøvd å ta saken i egne hender. Klubben har en ordning de kaller «Målklubben 2021».

Konseptet går ut på at bedrifter og privatpersoner kan bidra med en viss sum for hvert mål Røa scorer denne sesongen. Det er et samarbeid med både NFF og Obos.

Torsdag satte spillerne seg ned og ringte rundt til fjerne og nære. Det første til at «Målklubben» økte fra 270 kroner per mål til 2000 kroner per mål.

PS: Husk at du ser samtlige Røa-kamper gjennom Direktesport.no med abonnement hos Avisa Oslo.

Les også

Norges «mest eksklusive» treningssenter ble stengt av politiet – tapte søksmål på alle punkter

Kommentarer til denne saken