– Vi opplever ekstremt stor interesse for Vestkantbadet. Jeg er stolt av å kunne si at; JA, selvfølgelig skal det være et tilbud for alle. Vi er lei for at restaureringsarbeidet tar ekstra tid, sier Jarle Moen, hotelldirektør ved Sommerro.

Vestkantbadet var et kommunalt bad fram til 2018 og ligger i det som en gang var Oslo Lysverker sitt hovedkontor på Solli.

Aspelin Ramm og Petter Stordalens Strawberry Brothers kjøpte teglsteinsbygningen for å lage nabolagshotellet Sommerro.

Men åpningen av badet har blitt utsatt.

– Vi er opptatt av å gjøre alt rett, slik at alle detaljene fra 1932 kan være til glede for byens badere i 100 år til. Minst, sier Moen.

Tilbake til originalen

Hele det gamle badet, med sitt Art-Deco interiør og den ikoniske mosaikken av Per Krohg, er i fredningsklasse. I tett samarbeid med Byantikvaren, settes alt tilbake til originaltilstanden.

Sammen har de dykket ned i arkiver og funnet tilbake til glemt interiør og detaljer. Ødelagt mosaikk blir erstattet bit for bit i et møysommelig håndverksarbeid.

Les også

Slik blir Norges første nabolagshotell: – Du kjenner det i hele kroppen når du kommer inn av døren

Badstue og innendørs isbading

Hotellet skriver at Art deco-perlen Vestkantbadet vil gjenoppstå som et velværeparadis.

Vestkantbadet består av bassenget med originale han og henne- badstuer. Det gamle Romerbadet får kaldkulp for isbading og infrarød badstue.

De fire originale massasjerommene settes i stand med tilhørende skiftekabiner.

I rommene som på 60-tallet ble brukt til karbad kan gjester få ansikts- og kroppsbehandlinger, som hodebunnsmassasje, bryn, pedikyr og styling.

I tillegg åpner åtte nybygde behandlingsrom og et treningsstudio for lokale medlemmer hotellets overnattingsgjester 1. september.

– Sommerro, og Vestkantbadet spesielt, skal være et sted for overskudd. Enten du vil ta en kort svømmetur, en times pustepause fra byens stress eller en hel dag med avkobling. Vi gleder oss til å se liv i bassenget igjen, og er sikre på at det er verdt ventetiden, avslutter Moen.


Nå er det klart hvem som skal drive restauranten på taket: – Bestillingene renner inn