Gå til sidens hovedinnhold

Ventet et halvt døgn i kø på at butikkene skulle åpne

Tre 18-åringer kunne knapt vente på at butikkene skulle åpne, og stilte seg i kø utenfor Foot Locker på Karl Johan i Oslo onsdag kveld.

Elias Hubread, Darius Deadstar og Daniel Heshmati har ventet på lanseringen av skoene Nike Dunk, og Nettavisen møtte de utenfor butikken like etter åpning torsdag.

Det var mange som hadde tatt turen for å være til stede da butikker og kjøpesentre åpnet i Oslo sentrum torsdag formiddag. Både på Oslo City og Karl Johan var det handleklare folk.

Daglig leder Mahsa Nadirpour ved Gullfunn på Oslo City var svært glad for at butikkene endelig kunne åpne.

– Det er fantastisk å komme tilbake på jobb, og hverdager, sier hun til Nettavisen.

Butikken har vært stengt helt siden slutten av januar, og derfor er det ekstra gledelig å få åpne nå. De fem ansatte i butikken har vært permittert i flere måneder, men nå håper Nadirpour at alle kan komme tilbake på jobb.

– Vi håper folk kommer på shopping, så vi kommer tilbake til hverdagen, sier hun.

Håper folk er ansvarlige

Byrådet i Oslo forventer at Oslofolk opptrer ansvarlig når butikkene og kjøpesentrene åpner på nytt torsdag. Det sa Robert Steen (Ap) onsdag, etter at Raymond Johansen sa han ville åpne butikker og kjøpesentere i hovedstaden.

Til Avisa Oslo sier han at det nå handler om at Oslos befolkning må fortsette å være flinke å ta friheten de får, med det nødvendige ansvaret.

Helsebyråd Steen advarer blant annet mot en shopping-bonanza, der alle kaster seg på Storo shoppingsenter klokka åtte, slik at det blir stappfullt klokka ni.

– Det må vi prøve å unngå, sier han.

Strenge smittevernråd

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen er klar på at strenge smittevernregler må overholdes, skriver NTB.

– Jeg er svært glad for å endelig kunne være i en posisjon der vi forsiktig kan starte en gjenåpning av deler av næringslivet i Oslo. Gjenåpningen av detaljhandelen er et av de større tiltakene som var plassert på trinn to i byrådets gjenåpningsplan, sa Evensen (Ap) på onsdagens pressekonferanse.

– De som kan åpne nå, må følge et strengt smittevernregime. Vi vil derfor videreføre og forsterke de smitteverntiltakene som til nå har vært gjeldende for butikker, sa Evensen.

Hun opplyste at det innebærer at maksimalt antall kunder skal begrenses ut fra størrelsen på lokalet. Hver kunde skal ha minst fire kvadratmeter gulvareal.

I tillegg skal det ved inngangspartiet opplyses om det maksimale antallet kunder som er tillatt. De som jobber i butikkene, må regelmessig sjekke at kundene også klarer å holde to meters avstand til andre.

– Hvis ikke dette er mulig, skal maksimalt antall kunder reduseres, sa Evensen.

Kommentarer til denne saken