Torsdag ettermiddag er det strålende sol og opp mot ti minusgrader i Oslo, men allerede natt til fredag vil været snu. Da kommer det skyer inn over byen, og med seg har de nedbør.

Den kommer i form av snø.

– Det kommer til å komme snø fra og med i natt og det vil fortsette jevnt gjennom det meste av morgendagen, sier vakthavende meteorolog, Ingrid Bentsen, til Avisa Oslo torsdag ettermiddag.

Ikke sendt ut farevarsel

I forbindelse med væromslaget vi temperaturene stige litt, og de vil gjennom fredagen og helga ligge på rundt to minusgrader. I løpet av natten er det ventet noen centimeter snø og totalt gjennom fredagen kan det komme rundt ti centimeter.

– Det blir snøvær i natt, så det kan være greit å beregne litt ekstra god tid fredag morgen. Det er ikke ventet at det blir store snømengder på kort tid, slik det ser ut nå blir det jevnt fordelt utover hele dagen.

Hun legger til at det ikke ventet nok snø til at det er sendt ut noe farevarsel for Oslo.

Lørdag og søndag er det meldt oppholdsvær, så selv om det kan bli noe skyet ligger alt til rette for en strålende vinterhelg.

– Temperaturene vil fortsette å ligge rett under null gjennom helga, forteller Bentsen.

Og som Meteorologisk Institutt melder på Twitter torsdag formiddag: Resten av helgen blir grå, men mangelen på sol veies opp med fine skispor-forhold:

Mildere neste uke

Neste uke er det meldt langt mildere vær, men det er vanskelig å si sikkert om temperaturene vil komme opp i sju-åtte grader, slik det ser ut nå, sier meteorologen.

– Det vel bli vekslende vær neste uke, men det ser ut til at Vestlandet får det meste av nedbøren. I Oslo vil det bli varierende temperaturer og litt sol og litt nedbør, avslutter hun.

Gunvor (83) vokste opp uten verken vei eller strøm langt inne i Nordmarka: – Tenkte aldri over at det kunne være annerledes

Nye eiere er klare til å gjenåpne den populære markahytta. Men noe vesentlig mangler

Varslet om forholdene på tomta i Sørkedalen i april. Først et halvt år senere tar kommunen affære – og truer med kjempebot