(Oslodebatten)

Jeg våkner klokken 07:00 på en søndag. Sjekker etter hvert meldingene på mobilen.

Klokken 04:01: «Jeg er borte», «klarer ikke hjem», skriver en venninne. Jeg svarer at jeg håper hun kom hjem til slutt.

Klokken 08:10 får jeg en ny melding; «Helt krise. Vet ikke hvor jeg er. Fem prosent batteri på mobilen».

Pulsen stiger. Jeg ber venninnen min dele sin posisjon og hiver meg i bilen. Jeg kjører halve Oslo rundt, finner henne og får henne ut av blokka. Vi kjører hjem til meg.

Hva hadde skjedd? Hun var ute. Tok ett til to glass med øl og husker ikke mer. Hun er angstfylt og skamfull. Jeg tenker umiddelbart at hun har blitt dopet ned.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Google forteller oss heldigvis hva vi skal gjøre i en sånn situasjon. Dra til legen og sikre spor så fort som overhodet mulig. Bevisene er på vei ut av kroppen, as we speak.

Hun tror ikke det er noe vits. Saken vil uansett bli henlagt og hun ville helst glemme hele greia. Hva godt gjør det meg, spør hun?

Vi gjør ikke dette for deg, dette må vi gjøre for våre medsøstre, så de skal slippe å oppleve det du har opplevd, svarer jeg. Motvillig sier hun seg enig.

Hun er oppskaket, angstfylt og skamfull. Hun har opplevd noe traumatisk. Hun har survivers guilt og prøver febrilsk å forklare situasjonen på en måte hvor legger skylden på seg selv, som typisk i situasjoner hvor man er blitt utsatt for noe dypt krenkende.

Klokken 10:46 ankommer vi legevakten. Hun får komme inn, ikke jeg. Koronatiltak. Hvor lenge må vi vente? Minst en time, antakelig lenger, er svaret. Kan vi vente på en kafe i nærheten? «Nei, vi må ha kontroll på pasientene».

Jeg må på nytt overtale henne til å gjennomføre.

På internett står det at stoff som brukes til å dope folk ned går ut av blodet fort. Det er derfor en kamp mot klokka å få testet blodet.

Hun får beskjed om at hun er prioritert., men hvor lenge måtte hun vente alene i en så sårbar situasjon?

Fasit: Fem og en halv timer. Det er for lenge og det er for dårlig.

Dette er sjokkerende dårlig behandling av et potensielt voldtektsoffer på offentlig legevakt. Jeg har hatt bedre kundeopplevelser hos Get.

Tenk at en eller annen sleip jævel potensielt fortsetter å slippe unna med å dope ned damer fordi legevakta er underbemannet.

Les flere debattinnlegg på og følg Avisa Oslos nye debattside OsloDebatten

Les også

Hvor mange årsverk bruker NAV på saksbehandling? Det er på tide å tenke nytt.

Les også

Mortensrud er ikke den store, stygge ulven. Vi er offeret

Les også

Folk har i fortvilelse bygget om leiligheter for å få nattero

Les også

Det som har gått bra skal vi feire, men vi er ikke i mål