Den unge mannen som ble kritisk skadd etter en skyteepisode på Mortensrud er død. Det bekrefter politiet i en pressemelding.

De pårørende er varslet. Politiet opplyser at etterforskningen fortsetter for fullt, og karakteriseres nå som en drapsetterforskning.

20-åringen ble skutt på utsiden av Lofsrud skole torsdag kveld. Vitner i området hevder da å ha hørt fem til seks skudd.

– Vi har fått informasjon om flere skudd, men ikke et eksakt antall. Dette er en alvorlig hendelse som vil prege nærområdet der en person er kritisk skadd, sa innsatsleder på stedet Erling Olstad.

Angående motiv ville han ikke spekulere.

– Hva gjerningsperson har tenkt, vet ikke jeg. Men med så mange skudd kan det virke som det var en målrettet handling, sa Olstad videre.

Vitne på stedet: Hørte fem-seks skudd

Knuste overvåkningskameraer

Det er installert en rekke overvåkingskameraer rundt skolen, også der skytingen fant sted. To kameraer henger på hjørnet gjerningspersonen skal ha gått forbi, skriver Aftenposten.

To kameraer hang like ved åstedet. Men begge var knust.

Aftenposten får opplyst at overvåkningskameraene har vært ute i drift i ett år. Og at kameraene skal ha blitt knust i etterkant av forrige skyteepisode ved skolen 10. april 2020.

Det ble løsnet flere skudd mot en bil der to skudd traff frontruta på bilen, men ingen ble skadet. Hele hendelsen ble fanget på skolens overvåkningskamera.

To menn ble dømt for drapsforsøk i oktober 2020.

Sju skyteepisoder på sju uker

Oslo-politiets leder for Felles enhet for etterretning og etterforsking, Grete Lien Metlid, sa fredag morgen at de gjør alt de kan for å oppklare saken, og at det så svært alvorlig ut for mannen som ble skutt.

– Det er veldig vanskelig for familien.

Det har vært flere skyteepisoder i Oslo den siste tiden. Nærmere bestemt sju skyteepisoder på sju uker.

Metlid sier at dette er noe som bekymrer dem, og at politiet også har stor forståelse for bekymring rundt dette.

– Per nå ser vi ikke sammenheng mellom skytingen i Vika forrige helg, og saken på Mortensrud. Samtidig er det ubesvarte spørsmål, men vi ser ingen sammenheng.