Gå til sidens hovedinnhold

Varsler temperaturer opp mot 20 grader: – Snart er vi ferdig med det vinterlige været

De neste dagene er ikke været så mye å skryte av – men fra tirsdag blir det gradvis bedre.

Den siste tiden har det ikke vært noen grunn til å juble over været i Oslo, og ifølge statsmeteorolog Frode Hassel er det ikke noen grunn til å forvente noe annet til helgen.

– De kommende døgnene er det kjølig luft, så det er fare for enkelte bygger på ettermiddagen og kvelden, ellers vil det være forholdsvis kjølig vær og spesielt på nettene kan temperaturen synke ned mot null grader.

– Det kan være opp mot ti grader på dagtid i helgen, så det er litt variasjon. Vi får vekslende temperaturer, det er ikke akkurat sommervarme, men heller ikke helt uutholdelig. Det er også litt variert skydekke, som gjør at det kan komme noen byger tidlig på kvelden gjennom fredag, lørdag og kanskje søndag, legger han til.

Finn fram paraplyen

Det betyr at det kan være greit å ha paraplyen lett tilgjengelig igjennom helgen, og fra søndag kan paraplyen fort bli din beste venn.

– På søndag er det et lavtrykk som nærmer seg fra sørvest, så en eller annen gang i løpet av søndag kommer nedbørsbygene inn – og vi må nok forvente en del nedbør søndag, mandag og kanskje tidlig på tirsdag.

Men det er lys i tunnelen, forteller Hassel til Avisa Oslo.

– Det som er fint er at det tar med seg varmere luft, så fra tirsdag får vi varmere temperaturer. Da kan vi forvente at det blir adskillig mildere enn det har vært denne uken.

Opp mot 20 grader

– Og da må vi frem med solkremen?

– Det må vi. Det er ikke urealistisk med en dagtemperatur rundt 16 til 18 grader, og mot slutten av neste uke kan vi kanskje vente oss nærmere 20 grader, sier Hassel.

Før han legger til:

– Men det er åtte dager til, så vi kan ikke si det helt sikkert. Men det går den veien, snart er vi ferdige med det vinterlige været

– Å si at sommerværet melder sin ankomst er kanskje å ta litt hardt i, men det nærmer seg. Hva som skjer om ti dager vet vi ikke, men det meste tyder på at vi vil få helt andre forhold enn vi har hatt den siste uken, sier statsmeteorolog Frode Hassel.

Les også

Folk trakk ut i gatene etter at butikkene fikk åpne: – Hadde ikke trodd det skulle bli så mye folk

Les også

Nå er kjendisvillaen ute på markedet igjen: – Det er ikke dyrt hvis man ser hva som selges

Les også

Gata skal feies i dag. Det er bare ett «problem»

Les også

Det er ikke bare mennesker som vaksineres i Oslo: Disse hestesprøytene redder hovedstadens trær

Kommentarer til denne saken