Tirsdag formiddag sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel med advarsel om kraftige vindkast opp i 17-23 meter per sekund for hele Østlandet. Vinden vil komme inn fra nordvest og er ventet onsdag ettermiddag til torsdag formiddag.

– Sikre løse gjenstander, oppfordrer meteorologene på Twitter.

Økende vind

Vakthavende meteorolog, Elin Tronvoll, sier til Avisa Oslo at de har sent ut farevarsel for hele området østafjells, men at det er vanskelig å si akkurat hvor hardt vindkastene vil treffe hovedstaden.

– Oslo ligger litt i utkanten av dette varselet, men jeg tenker at de fleste vil merke en litt endring i vinden onsdag ettermiddag. Slike vindkast er jo gjerne lokale og ganske uberegnelige, men trolig vil det bli ganske kraftige kast for eksempel på Tryvannshøyden, sier hun.

Fin torsdag

Utenom vinden er det meldt fint vintervær i Oslo de neste dagene. Ifølge Tronvoll vil temperaturene ligge litt på minussiden og ned på fem-seks minusgrader om nettene.

– Utover det ser det veldig fint ut, spesielt på torsdag. Det blir ganske lettskyet utover i uka, med noen innslag av skyer, men flere dager med sol. Kaldt og fint vintervær, sier hun.

Har du tenkt deg en tur ut før helga er meteorologens beste tips å gjøre det på torsdag. Da er det foreløpig meldt stråelende sol i Oslo.

Onsdag kan det derimot komme noe nedbør, men håper du på en ny runde med snø er ikke dette uka for deg.

– Temperaturene nå tilsier at det vi komme som regn og ikke snø, sier Tronvoll.

Mildt - så kaldt igjen

I forrige uke førte ekstremværet Gyda på Vestlandet og i Midt-Norge til at det nesten ble satt varmerekord for januar i Oslo. På det meste ble det meldt 12,1 grader på målestasjonen på Blindern. Sike temperaturer vil det ikke komme med vinden som kommer denne uken.

Mildværet tidligere denne måneden første til at det ble en del smøsmelting før det ble kalt igjen. Det har ført til speilblanke gater, fortau og stier, men selv om det ikke er meldt mildvær kan man håpe at føret for gående blir bedre etter hvert.

– Det ser ut som det blir minusgrader fremover, så den verste isen vil nok ikke forsvinne med det første. Likevel forsvinner det litt og litt, fordi isen fordamper selv med minusgrader, forteller Tronvoll.