– Lag liv og motstand.

Det skriver Folkets Parti (FP)-leder Cecilie Lyngby i invitasjonen til Facebook-arrangementet «aksjon ved bomstasjoner over hele landet».

Datoen for aksjonene er den 3. mai, og kommer i kjølvannet av enigheten om Oslopakke 3. Avisa Oslo erfarer at enigheten mellom Oslo og Viken innebærer en økning på 40 prosent i snittprisen bilister må betale i bomringen.

Samtidig øker andelen av det elbilister må betale av fossilbil-pris fra 40 til 50 prosent.

– Det er gull for oss at de er så dumme at de gjør det de gjør nå, sier Lyngby til Avisa Oslo.

Se opptak av fredagens pressekonferanse om Oslopakke 3.

– Nok er nok

Lyngby tror at mange vil reagere på at bilister skal betale enda dyrere enn tidligere for kollektivsatsingen til Oslo, og at det vil øke engasjementet for aksjonene. Samtidig reagerer FP-lederen på følgende:

– De ber folk droppe bilen, men gjør seg helt avhengige av bompengene. Og tenk på alle de som har kjøpt seg elbil, og investert i ladestasjoner der de bor.

– Hvordan kommer dere til å aksjonere?

– Jeg vil at folk skal gå til sin nærmeste bomstasjon, ha med seg plakater og si nok er nok, svarer Cecilie Lyngby.

Hun understreker at hun ikke oppfordrer til sivil ulydighet, men aksjoner med plakater, hyling og skriking. Målet er at budskapet om aksjonistenes misnøye rettet mot politikerne som støtter bompenger skal nå fram.

– Jeg er kjempesint, sier Lyngby om den siste planlagte økningen av bompenger.

– Dette er så tragisk og en utnyttelse av folk, så jeg har ikke ord. Bilene skal ikke sees, men pengene vil man ha, understreker FP-partilederen.