Gå til sidens hovedinnhold

Varetektsfengsles i fire uker etter påkjørselen av 13-åringen: – Ligger i kortene at vi vil anke

Mannen i 30-årene som kjørte på 13 år gamle Dhenujen Yogathas varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøkskontroll. Forsvareren sier til Avisa Oslo at det ligger i kortene at kjennelsen blir anket.

Kjennelsen fra Oslo tingrett ga politiet fullt gjennomslag for fengslingen slik de ønsket, får Avisa Oslo opplyst.

Det var TV2 som først meldte om kjennelsen.

– Han er fengslet foreløpig til 16. januar. Vi vil bruke tiden på å etterforske saken, svarer politiadvokat Anne Cathrine Haga i en SMS til Avisa Oslo.

Mannen sitter nå i Eidsberg fengsel, hvor han ble overført lørdag kveld.

I kjennelsen fra Oslo tingrett står det at mannen har erkjent å ha kjørt over fartsgrensen.

Mannen i 30-årene er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen torsdag kveld i Marie Dehlis vei. Politiet ønsket mannen fengslet fordi de vurderer at det det er risiko for at mannen vil kjøre flere ganger i ruspåvirket tilstand om han ikke varetektsfengsles. De mente også det var fare for bevisforspillelse.

Retten er enig

Dette har retten sagt seg enig i, og skriver blant annet at de finner det er en reell og konkret mulighet for at siktede kan påvirke sin kones forklaring.

De trekker også fram muligheten for at siktede kan ha møtt på noen han kjenner før eller etter hendelsen, men at dersom han har det, vil det også her være reell fare for at han kan påvirke deres eventuelle forklaringer.

«Retten mener det fremstår som sannsynlig at muligheten til å påvirke forklaringer vil bli benyttet. Forholdets alvor peker i denne retningen, men har ikke vært avgjørende for retten», heter det blant annet i kjennelsen.

Han etterforskes for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand da han kjørte på 13-åringen.

Siktede er også tidligere domfelt for ruskjøring. I tillegg etterforskes han for et tidligere tilfelle av ruspåvirket kjøring i desember.

Denne saken trekkes fram av retten, som peker på at han etter hendelsen har erkjent å oppgi uriktig forklaring til politiet.

Forsvareren ble overrasket

– Vi mener at bevisforspillelse ikke er noe tema i denne saken her. Han har ingenting å skjule. Vi er interessert i å få fram det som skjedde, sier forsvareren, advokat Harald Fjeldstad, til NTB.

Han forteller videre at han hadde ventet en løslatelse og sier han ble overrasket da kjennelsen kom sent lørdag kveld. Han sier at det ligger i kortene at de vil anke fengslingen.

Mannen i 30-årene erkjenner å ha kjørte på 13-åringen, men erkjenner ikke straffskyld.

– Det ligger i kortene at vi vil anke. Vi mener det ikke er fare for bevisforspillelse, og mener det er uforholdsmessig nå i jula, sier Fjeldstad til Avisa Oslo.

Han peker også på mannen risikerer å miste jobben om han blir varetektsfengslet i en lengre periode. Fjeldstad beskriver det som et «unødvendig hardt inngrep».

Les også

Frigir navnet på 13-åring som omkom etter påkjørsel

Les også

Bydeler i sorg etter at 13-åring døde: – Han var en veldig god venn

Kommentarer til denne saken