Store snømengder lavet ned over Oslo-området og skapte utfordrende forhold på veiene torsdag.

Blant annet har flere busser kjørt av veiene. AO har fått tilsendt bilder fra både Sagene og Ekeberg, hvor busser har kjørt av veien på snøføret. Det har skapt problemer for bussene som kommer bak.

AO har forsøkt å kontakte Ruters pressevakt, men de har ikke besvart våre henvendelser.

Like etter klokka 10 kolliderte også en personbil med autovernet på E6 ved Karihaugen. Ingen ble skadd, men operasjonsleder i Oslo politidistrikt Guro Sandnes formaner folk til å kjøre roligere på veiene.

– Det har kommet uvanlig mye snø på kort tid, og ta må alle ta hensyn til dette. Hold lengre avstand til bilene foran deg og skap rom for nedbremsing. Hvis man ikke gjør dette kan man få seg en overraskelse, sier Sandnes.

En buss kjørte av veien på Sagene i snøkaoset torsdag .

Mye snø

Tidlig torsdag morgen hadde flere lastebiler trøbbel på E6 ved Bryn. Brynstunnelen var stengt i retning Ryen.

Like etter klokken 05.30 fikk politiet melding om at en buss hadde fått stans i Strømsveien. Veien var sperret i begge retninger, noe som medførte at avkjøringen fra E6 til Helsfyr er sperret på grunn av at mange busser står i kø.

Politiet minnet om at det er meldt snøvær gjennom store deler av torsdagen, og oppfordrer alle om å være varsomme:

– Vi anbefaler alle bilister å tilpasse farten etter forholdene, samt at lastebiler har kjetting tilgjengelig, skriver de på Twitter.

Glatte veier

Til Avisa Oslo forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand at trafikken flyter greit på hovedveiene like etter klokken 06.30, men at det kan være utfordringer på noen sideveier.

– Vi hadde en buss som hadde trøbbel i Strømsveien, og nå er det en ny buss som står fast der. Det er veldig glatt og vi anbefaler at busser og lastebiler får på kjetting, sier han.

Hekkelstrand tror det kan bli utfordringer i trafikken utover morgenen og formiddagen.

– Erfaringsmessig kan det bli utfordringer, men stort sett er folk flinke til å tilpasse farten etter forholdene. Men det er viktig at de større kjøretøyene setter på kjetting. I løpet av natten har vi hatt 5-10 oppdrag der lastebiler har slitt i bakker, sier han.

Snøen startet å lave ned allerede i natt.

– Så langt i natt har vi hatt en liten håndfull oppdrag knyttet til vanskelige kjøreforhold, meldte Oslo-politiet på Twitter i 02.30-tiden natt til torsdag.

– Akkurat nå er det største problemet opp bakken på Ring 3 fra Bryn hvor et par lastebiler sliter på snøføret. Vi er på stedet for å bistå med trafikkavviklingen, skrev de i natt.

Har du tips om smått og stort i trafikken? Send oss en e-post på [email protected]!