En ung kvinne ble vitne til skytingen utenfor Brynseng T-banestasjon mandag kveld.

Hun forteller Avisa Oslo at hun så offeret sitte på en benk utenfor T-banestasjonen – rett før han ble skutt.

– Jeg var på vei til butikken da jeg så han og to andre. Han satt på benken her. Så ble han skutt. Jeg skjønte ikke at det var et skudd med en gang, men da jeg snudde meg så lå han på bakken. De andre ropte høyt «han er skutt, han er skutt», sier kvinnen.

Hun kjenner til mannen, og ønsker derfor å være anonym.

Ringte politiet

Vitnet forteller videre at alle som var i nærheten løp inn på butikken. Selv tok hun opp telefonen og forteller at hun med skjelvende hender fikk slått nummeret til politiet og varslet om skytingen.

Avisa Oslo møter henne og en venninne like ved benken en halvtime etter skyteepisoden, som skjedde i 20.45-tiden mandag kveld.

– Det skjedde her. Sånn helt ut av det blå. Jeg ble veldig redd og skjelven. Det er skremmende at sånt skjer i Oslo. Nå har det vært flere skytinger på kort tid. Hva er det som foregår egentlig?, sier hun.


Offeret er en mann i begynnelsen av 20-årene. Etter det Avisa Oslo kjenner til skal politiet sitte på konkrete opplysninger om hvem den mistenkte gjerningspersonen er.

Videre skal det være en relasjon mellom offer og gjerningsperson. Fornærmede beskrives som alvorlig, men ikke livstruende skadet.

– Har en rekke vitner

Brian Skotnes, politiets innsatsleder på stedet, forteller at de har en «viss informasjon og viss oversikt».

– Vi har noen opplysninger fra fornærmede og har gjort en rekke avhør av folk som har observert hendelsen, sier Skotnes.

Vitner så blant annet flere personer løpe langs T-baneskinnene etter skytingen. Politiet har også gjort søk langs T-banetraseen.

– Vi har ulike observasjoner. Noen av disse kan være personer som ble redde og flyktet, mens andre kan være gjerningspersonen, sier Skotnes.

– Leter dere etter navngitte personer?

– Vi har en rekke vitner og hypoteser, men jeg vil ikke gå i detalj på det, svarer innsatslederen.

Politiet: Ikke tilfeldig

Politiet har ved flere anledninger gitt uttrykk for at hendelsen ikke representerer noen fare for øvrige innbyggere og at skytingen ikke fremstår som tilfeldig.

– Hva legger dere i at det ikke er tilfeldig?

– At det er veldig sjeldent at tilfeldige personer blir skutt, svarer Skotnes og legger til at det styrkes av vitner.

– Vi har tegnet oss et visst bilde, men av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke gå inn på flere detaljer nå, sier innsatslederen avslutningsvis.