Gå til sidens hovedinnhold

Var midt i valgkampen da «Lille-Bill» plutselig kom til verden. Så fortsatte Sigrid å kjempe for MDG fra fødestua

– Jeg var overveldet av hvor fantastisk det var å bli mor og hvor viktig prosjektet vårt er, forteller MDG-politiker og nybakt mamma Sigrid Z. Heiberg.

NB: Denne saken ble skrevet på et tidspunkt der valgresultatet enda var uklart. MDG endte til slutt opp med 3,8 prosent og 3 mandater, noe som gjorde at Sigrid Z. Heiberg ikke kom inn på Stortinget.

– Det har gjort at valgkampen har hatt et ekstra alvor for meg, sier Sigrid Z. Heiberg til Avisa Oslo.

Oslo MDGs leder og tredjekandidats ble brått litt annerledes da Robert William III Zurchuchen Heiberg kom til verden. Barnet – eller «Lille-Bill» som han går under i hverdagen – ble født to uker for tidlig. Dermed tok valgkampen brått en ny vending for moren, som var full i gang med å kjempe for et bra valgresultat for MDG helt fram til én dag før fødselen.

Og når hun lå på barselhotellet og slet med å sove, fortsatte valgkampen.

– Jeg skrev lange innlegg til Nettavisen og på sosiale medier, forklarer Heiberg muntert, mens hun vugger barnevognen fram og tilbake, før hun understreker følgende:

– Jeg var overveldet av hvor fantastisk det var å bli mor og hvor viktig prosjektet vårt er.

Se AOs valgsending her:

For MDG handler årets valg om å valg om å forandre oljenasjonen Norge og få fart på det grønne skiftet. Om de får mange stemmer, kan de havne over sperregrensa og potensielt tidoble antallet MDG-politikere på Stortinget.

Og om valget går veldig bra i Oslo, eller hvis partiet vinner kampen om utjevningsmandatet i hovedstaden, kan tredjekandidaten Heiberg også komme inn.

– Jeg håper at mammaen hans kommer inn på Stortinget. Men uansett må vi starte omstillingen, slik at han skal slippe å kjempe den kampen jeg gjør når han er på min alder. Da er vi nødt til å ha en annen type samfunn.

– Vil du si at MDGs prosjekt har blitt enda viktigere for deg nå enn det var før du ble mor?

– Ja, det vil jeg si. Det har alltid vært viktig, men det føles enda sterkere, forteller Sigrid Z. Heiberg til Avisa Oslo.


Les også

Slik vil MDG forandre din transporthverdag: – Folk vil merke at det blir kjappere, enklere og billigere

Kommentarer til denne saken