Fra torsdag morgen kunne alle som alle mellom 18 og 44 år møte opp på vaksinesenteret på Stovner for oppfriskningsdose, som det første drop in-tilbudet i Oslo.

– Det har gått veldig bra. Det har vært mye folk innom. Det dannet seg kø utenfor allerede før åpningstid, forteller Thomas Wrigglesworth, kommunikasjonssjef i bydel Stovner.

I 14-tiden torsdag ettermiddag anslår han at det er satt mellom 200 og 300 vaksinedoser i løpet av dagen.

– Så det ligger an til en bra dag på vaksinefronten, sier Wrigglesworth og viser til at vaksinesenteret har åpent til klokken 19.30 torsdag.

50 personer i kø

Til tross for at det har vært en del kø, forteller han at det har gått bra.

– Det har ikke vært altfor lenge å vente. Akkurat nå er det kanskje 50 personer i kø. Folk har vært tålmodige, sier Wrigglesworth.

Han forteller at responsen har vært bedre enn forventet.

– Jeg var litt overrasket da det sto folk der allerede før vi åpnet, sier Wrigglesworth.

Foreløpig er det kun bydel Stovner som tilbyr drop in-vaksinering av oppfriskningsdose, men tilbudet er åpent for alle i hele Oslo.

– Inntrykket vårt er at det har kommet folk fra hele byen. Det viser i alle fall de stikkprøvene vi har tatt, sier Wrigglesworth.

Kalt inn til time

Ellers i Oslo skal alle over 45 år som har nådd intervallet på 20 uker, ha blitt tilbudt time for oppfriskningsdose. I tillegg er minst åtte bydeler i gang med innkalling av grupper under 40 år, opplyser Tina Arnesen, vaksinekoordinator i Oslo kommune.

– Det sendes ut flere tusen smartvarslinger hver dag og vi oppfordrer til at befolkningen svarer raskt, da vil det også være flere timer å velge mellom, sier Arnesen til Avisa Oslo og fortsetter:

– Vi har en høy progresjon på vaksinering, og har som mål å utnytte kapasiteten fullt ut.