Gå til sidens hovedinnhold

Var ilagt kontaktforbud overfor kvinne – ringte og tekstet henne over 80 ganger på én dag

44-åringen ble sluppet ut av varetekt da fornærmede forlot landet. Straks hun var tilbake i Norge, ringte og tekstet han henne over 80 ganger.

Den 44 år gamle mannen ble først pågrepet av politiet 6. september i fjor, siktet for vold og voldtekt. Han ble varetektsfengslet, før han til slutt ble løslatt 23. april da den fornærmede kvinnen hadde forlatt landet.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før han igjen måtte i varetekt.

Da kvinnen returnerte til Norge i begynnelsen av juni, skal 44-åringen straks ha tatt kontakt med henne – til tross for at han var ilagt besøks- og kontaktforbud. Bare den første dagen skal mannen ha ringt og tekstet kvinnen over 80 ganger.

Han ble dermed pågrepet av politiet tirsdag og fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett dagen etter.

Les også

Mann (21) dømt for grov familievold: Truet med å «slå ungen ut» av samboeren

Fire uker i varetekt

«Til tross for opphold i varetekt fra september 2020 til april 2021 og besøksforbud avstår ikke siktede å ta kontakt med fornærmede og retten mener det foreligger kvalifisert gjentagelsesfare for at han på ny vil begå straffbare handlinger ovenfor fornærmede», konkluderer domstolen og gir politiet medhold i å fengsle mannen i fire uker.

Samtidig pågår det nå en prosess for å få fremstilt 44-åringen for hovedforhandling i tingretten.

Les også

Mann pågrepet og anklaget for voldtekt og overgrep av fire kvinner

Her er han tiltalt for voldtekt av den fornærmede kvinnen, ved én eller flere anledninger i tidsrommet høsten 2019 til september året etter.

I samme tidsrom skal han også ha utsatt henne for trusler og grove kroppskrenkelser. Blant annet skal han ha slått kvinnen, tatt kvelertak på henne, spyttet henne i ansiktet, lugget og bitt henne. Som følge av voldsutøvelsen fikk kvinnen hevelser, blåmerker, kloremerker, forstuede fingre og avrevet hår, er det gjengitt i tiltalen.

Rettssak utsatt

Videre er mannen tiltalt for gjentatte brudd på besøks- og kontaktforbud i fjor vinter.

I utgangspunktet skulle saken mot mannen gå for Oslo tingrett i mai, men den ble utsatt.

Foreløpig er det ikke satt noen ny dato.

– Den er sendt til berammelse for et par dager siden. Det er tatt ut tiltale i den opprinnelige saken, i tillegg til at han på nytt har brutt kontaktforbudet overfor fornærmede, sier politiadvokat Carol Sandby til Avisa Oslo.

Les også

Lege tiltalt: Skal ha injisert pasient med morfin og voldtatt henne

Kommentarer til denne saken