Etter snart en uke inne i husvarme er de i fin form, omgitt av kjærlighet fra sin nye adoptivfamilie.

– De er gradvis blitt litt roligere og er ikke så redde lenger. Det er veldig hyggelig når vi står opp om morgen. Da kommer de fram og lager lyder, jeg tror rett og slett de tigger om mat, innleder Beate Framdal.

Hun og familien har bestemt seg for å ta vare på de to marsvinene etter at de ble reddet på onsdag i forrige uke. De to små dyrene var etterlatt ute i kulda i et bur ved Vestskrenten bussholdeplass på Holmlia.

Har fått navn

Framdal kan fortelle at de to marsvinene har fått navnene Fivel og Bolla.

Det har tatt tid for de små dyrene å komme seg i form etter den kalde og farlige situasjonen. Dyrene har også vært litt skeptiske til mennesker og må trenes opp sosialt.

– De har begynt å spise fra hendene våre, men vi har ikke turt å pushe på klapping og håndtering med dem ennå. De har hatt det litt trangbodd i et lite hamsterbur, men nå har vi kjøpt et nytt bur med et nytt hus, forteller Framdal videre.

Les også

Bak den anonyme inngangen i sentrum finner du en av verdens beste cocktailbarer

Henter mat til fruen

Hannen Fivel er blitt mest komfortabel med sin nye familie. Framdal forteller at han har turt å spise utenfor huset i buret, faktisk oppå taket.

Bolla er mer skeptisk og gjemmer seg oftere inne i huset. Heldigvis blir hun godt ivaretatt av mannen.

– Han viser omsorg for henne, henter mat og tar det med inn til henne. Det er litt rørende å se, forteller matmor.

De to marsvinene var etter alt å dømme foreldre til et lite barn. Dette ble funnet utenfor huset i buret da de ble oppdaget i forrige uke. Frosset i hjel.

– Jeg tror ikke at de har vært utsatt for noen som har vært fysisk slemme med dem, bare noen som har gått lei av forpliktelsene som hører med ansvaret for dyr. At det ikke var rengjort og vanskjøtsel, vurderer Framdal.

Snart skal marsvinene være med sin nye familie på hyttetur.

Fikk du med deg denne? Krangler om nye Street Food-planer: – Det er helt sinnssykt

Les også

Henrik etterlyste vitner etter ulykken som endret livet hans. Så dukket Joachim opp med en video