– Jeg tror på fellesskapet. Og at når noen får det bra, får alle det litt bedre, sa Furuset Arbeiderlag-lederen selv fra talerstolen før hun vant duellen.

Rauf fikk 97 stemmer mot Mohamuds 63.

– To tydelige og dyktige representanter fra hver sin side av byen.

Slik beskrev Oslo Aps nominasjonskomités leder Trine Lise Sundnes de to rivalene før duellen om åttendeplassen ble avgjort.

På vegne av nominasjonskomiteens flertall tok Sundnes til orde for å velge lærerutdannede Mohamud, som er fast møtende bystyrepolitiker og politiker på heltid.

– Vi vil se mer, sa Sundnes om politikeren oppvokst i en blokk på Hovseter.

– Jeg vet veldig godt hva store forskjeller gjør med folk. Det kan føles om å gå i oppoverbakke og aldri komme fram, sa Mohamud selv da hun tok ordet.

Mohamuds tilhengere betegnet 25-åringen som en viktig representant for det norsksomaliske miljøet og en politiker som kunne sanke stemmer på vestkanten.

Samtidig har Oslo Ap tapt mange stemmer i Groruddalen de siste valgene. Det påpekte de som ønsket å ha Tamina Sheriffdeen Rauf høyt på Oslo Ap-lista. Rauf fikk blant annet støtte fra Stig Harlem Harris. Han betegnet Rauf som et «stort talent» og en talsperson for homofile og bifiles rettigheter.

– Hun er en ung fremadstormende kvinne fra midt i vårt eget kjerneområde, sa Harris.