Gå til sidens hovedinnhold

Vant 30.000 kr: – En enorm anerkjennelse

Fem unge kunstutøvere fikk et stipend på 30.000 kr hver da ordfører Marianne Borgen delte ut Drømmestipendet for Oslo i kveld, utendørs på Schous plass.

– Oslo har mange unge talenter innen kultur. Jeg er stolt over å kunne dele ut Drømmestipendet til fem flotte utøvere som vi gleder oss til å følge med på i årene som kommer, sier ordføreren i en pressemelding.

En av vinnerne var Inga Gorset. Hun vant i kategorien musikk. Inga var til stede på utdelingen og takket for prisen med et musikkinnslag.

Hun går siste året på Master i utøvende fiolin ved Norges musikkhøgskole og er spesielt interessert i improvisasjon. Ved siden av studiene underviser hun barn og unge i fiolin.

– Stipendet er en enorm anerkjennelse, som inspirerer meg til å fortsette med å utforske mulighetene som ligger i improvisasjon. Ikke bare innenfor klassisk musikk, men også på tvers av stilarter og kunstformer. Jeg er også veldig opptatt av å formidle kunnskap og spilleglede til barn og som tidligere kulturskoleelev vet jeg hvor utrolig mye en kan lære gjennom lek, sier Inga.

De resterende vinnerne er:

  • Iver Bogen Griffiths tar en bachelor i utøvende klassisk sang ved NTNU samtidig som han tar et årsstudium i kirkemusikk. Iver vant i kategorien musikk for komposisjon og vokal. I tillegg til å synge selv, drømmer han om være med på å skape et syngende Norge ved å undervise i sang, dirigere kor og å lede musikkgrupper for foreldre og småbarn.
  • Samira Bethke går sitt tredje år på Bachelor i klassisk ballett ved Kunsthøgskolen i Oslo, og vant i kategorien dans. Hun har erfaring med mange forskjellige dansestiler og har tidligere hatt roller i musikalene Billy Elliot på Stockholms Stadsteatern og A Christmas Carol ved Maximteatern. I tillegg til å være ballettdanser ønsker Samira i fremtiden å jobbe som pedagog og koreograf, og å få mer erfaring innen skuespill og sang.
  • Emma Langmoen vant i kategorien sirkus er utdannet profesjonell sirkusartist ved SaSak – Lahti Circus Education i Finland. Hun ønsker å kombinere nysirkus med sitt politiske engasjement for klima og natur, blant annet gjennom nysirkuskompaniet Acting for Climate og Oslo Nysirkus.
  • Ruben Anda er filmskaper og vant i kategorien åpen klasse. Ruben har gått Medieproduksjon ved Elvebakken videregående skole, og er i gang med å lage sin første spillefilm basert på boken «Døde menn går på ski» av Knut Nærum. Drømmestipendet vil gjøre det mulig å fullføre filmen.

Om Drømmestipendet

  • Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd.
  • Stipendet deles ut i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.
  • I år deles det ut 50 stipend á 30 000 kr til kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år fra hele landet.
  • På vegne av Oslo kommune er det kulturskolen som nominerer fra Oslo.
  • I år var til sammen 120 søkere fra byen.

KILDE: Oslo kommune

Kommentarer til denne saken