De siste dagene har det kommet noe nedbør i byen, men ikke nok. Vannstanden i Maridalsvannet, Oslos drikkevannskilde, er fortsatt lavere enn det som er vanlig på denne tiden av året.

Oslos befolkning oppfordres til å redusere vannforbruket sitt, og forrige uke skrudde Bymiljøetaten av flere fontener. Nå følger Gravferdsetaten etter.

Vil holde vannforbruket lavest mulig

Nå vannes kun krigsgraver, æreslunden på Vår Frelsers gravlund og fellesbed der sommerblomster allerede er plantet, skriver etaten i en pressemelding onsdag.

På grunn av vannmangelen vil Gravferdsetaten kun vanne nyplantede sommerblomster. Nye trær vannes med vanningspose.

– Gravferdsetaten har fått lov av Vann- og avløpsetaten til å bruke automatisert vanningsanlegg på nattetid for at nyplantede sommerblomster på gravene ikke skal visne. Vi gjør selvfølgelig det vi kan for å holde vannforbruket lavest mulig forteller Erik Foss, avdelingssjef for avdeling gravplasser.

De aller fleste av etatens 20 gravplasser har automatisk vanningsanlegg og vanningen vil skje på nattetid for at vannet ikke skal fordampe så raskt. På de gravplassene som ikke har automatisk vanningsanlegg, vannes sommerblomster med stellavtale manuelt på dagtid.

– Vanninstallasjoner som for eksempel vannrennen og vannspeilet på Alfaset gravlund, vil selvsagt ikke fylles i år, avslutter Erik Foss med.

  • Forvirret? Her er alt du trenger å vite om vannmangelen i Oslo: