Gå til sidens hovedinnhold

Vannlekkasje skapte problemer i sentrum

Det er oppdaget en større vannlekkasje i nærheten av Alexander Kiellands plass.

Politiet melder like før klokken 07.00 søndag morgen at de er på plass i Maridalsveien etter melding om en større vannlekkasje.

  • Se video øverst i saken!

Lekkasjen skal være i nærheten av krysset Maridalsveien/Sagveien, like nord for Alexander Kiellands plass.

Det renner store mengder vann nedover Maridalsveien, og lekkasjen er godt synlig fra området ved Vulkan. Flere veier i området rundt Alexander Kiellands plass er ved 07.30-tiden sperret.

Svært glatt

Politiet ber folk i området om å være varsomme. Det er ifølge Yr.no 11 kuldegrader i Oslo søndag morgen, og vannet som renner nedover Maridalsveien fryser.

– Det vil bli glatt i området, melder politiet på Twitter.

Avisa Oslos reporter på stedet forteller at det noen steder er vanskelig å bevere seg på grunn av store vannmengder og glatte områder.

  • Se hvordan lekkasjen så ut fra en av leilighetene i Maridalsveien:

Her fosser vannet nedover veien etter lekkasjen i Maridalsveien søndag 14. februar. Foto: Henning Hammer Torp.

Vann i kjellere

Like før klokken 08.00, en time etter at meldingen om lekkasjen kom, melder politiet at vanntrykket ser ut til å avta.

Operasjonsleder Line Skott forteller til Avisa Oslo at brannvesenet og Oslo vann og avløp har funnet kummen der lekkasjen skal ha oppstått.

– Vannet ser ut til å avta nå, og det jobbes med lekkasjen. Nå er det i utgangspunktet vannet som har rent ut, og faren for at det skal bli glatt i området, som jobbes med. Bymiljøetaten er varslet, sier hun.

Hun forteller at de foreløpig ikke har fått oversikt over skadeomfanget, men at det det har kommet inn noen meldinger om vann i kjellere, blant annet fra en beboer i Waldemar Thranes gate.

– Det kan nok komme flere i løpet av dagen, men det blir i så fall en forsikringssak, sier hun.

Det har ikke lykkes Avisa Oslo å komme i kontakt med Oslo 110-sentral søndag morgen, men ifølge NTB skal kilden til lekkasjen skal være en hovedvannledning

Oslo vann- og avløp har stengt av vannet, forteller vaktkommandør Rune Elstad i brann- og redningsetaten til NTB i 7.30-tiden.

Biler fryser

Det er fremdeles kaldt i været og klokken 09.00 oppfordrer politiet beboere som har parkerte biler i området om å fjerne disse.

– Vi oppfordrer de som eier/disponerer parkerte biler i Darres gate og Hauchs gate, i området Alexander Kiellands plass, om sjekke bilene sine. De som står utsatt til med tanke på vannføring bør flyttes. Vannmengde kombinert med kaldt vær utgjør nå en fare for at bilene vil fryse fast, melder politiet.

– Ser ut som en foss

Klokken 09.30 snakker Avisa Oslo med Henning Hammer Torp som bor i Maridalsveien, 150 meter på nedsiden av der lekkasjen har oppstått. Han forteller at det da, nesten tre timer etter at politiet fikk melding om lekkasjen, renner godt med vann nedover gata.

– Det ser fortsatt ut som en foss her, sier han.

Hammer Torp har bilen parkert i en sidegate, og er på vei for å se om den må flyttes.

– Jeg så politiet oppfordret folk til å flytte bilene, og det kan nok være lurt. På bilene i Maridalsveien er det istapper under bilene, så det er forsikringspotensiale her. Samtidig er veien stengt av gravemaskiner og det er speilglatt, så jeg vet ikke om bilene kan kjøre i det hele tatt, sier han.

– Det ser ikke bra ut akkurat nå, legger han til.

Hammer Torp forteller at kjelleren i bygården han bor i er delvis fylt med vann.

Søndag formiddag er mange beboere i området rundt Ila uten vann, melder Oslo brannvesen.

Bildeserie

Se bilder fra lekkasjen i Maridalsveien

Kommentarer til denne saken