Gå til sidens hovedinnhold

Vålerengas Europa-drøm knust etter målfest

Det sto om en plass i gruppespillet i Europas gjeveste klubbturnering. Men Vålerenga ble slått ut av det svenske topplaget.

Häcken – Vålerenga 3–2 (6-3 sammenlagt)

Vålerenga tapte 1–3 på hjemmebane mot svenske Häcken for én uke siden. Dermed måtte Oslo-laget vinne med to mål for i det minste sikre seg ekstraomganger.

Lagene spilte om en plass i gruppespillet i Champions League, Europas gjeveste klubbturnering, men det så mørkt ut for Vålerenga etter det første oppgjøret.

De med hjerte for de blåkledde øynet likevel en mulighet da bortelaget produserte store sjanser på rad og rekke i første omgang. Det var nærmest et under at de ikke tok ledelsen mot svenskene.

Men like før pause, omtrent ut av ingenting, headet Häcken inn ledermålet. Svenskene økte deretter ledelsen etter hvilen.

Vålerenga klarte aldri å slå tilbake. Til slutt endte kampen 2–3 – og dermed 3–6 sammenlagt til svenskene.

Sjansebonanza

Häcken åpnet best på hjemmebane, men utover i førsteomgang tok Vålerenga mer og mer over.

Oslo-klubben markerte seg for alvor etter 19 minutter. Olaug Tveten, som nylig kom til Vålerenga fra Avaldsnes, var nær en perlescoring etter et langskudd. På den påfølgende corneren produserte Vålerenga to nye gigantmuligheter i løpet av få sekunder.

Da Tveten dundret ballen i stolen fem minutter senere, var det vanskelig å begripe at Vålerenga ikke ledet kampen.

Stina Blackstenius, en av det svenske landslagets beste spillere, var derimot på rett sted til rett tid etter 39 minutter. 25-åringen brukte hodet til å sende Häcken i ledelsen.

Les også

Skulle åpne Oslos største Sats-senter – må trolig skrinlegge planene to måneder før åpningen

Alt håp ute

Da det kun var spilt fire minutter av andreomgangen, var Vålerenga frempå med nok en kjempemulighet. Etter vakkert spill havnet ballen hos amerikanske Katie Stengel, som ikke maktet å få avslutningen på mål fra kloss hold.

Men historien fra førsteomgang gjentok seg. Da Vålerenga yppet seg, var svenskene nådeløse.

Igjen var det Blackstenius som straffet Oslo-klubben. Dermed 2–0 til Häcken og omtrent alt håp var ute for Vålerenga.

Synne Jensen og Stengel pyntet riktignok på resultatet, men det hjalp lite da svenskene satte inn sitt tredje for kvelden. Vålerenga tapte 2–3 og må innse at Europa-drømmen er over for denne gang.

Les også

Signaturen er verdt 24 millioner kroner: Slik ble Ole (19) klar for et av verdens beste lag

Les også

Bak denne døren på Majorstuen holder noen av verdens beste utøvere til

Kommentarer til denne saken